Kiemelt hírek

Kiegészítő finanszírozás a 2022 évi béremelésekhez!

Megjelentek a bölcsődei ellátásban foglalkoztatottak 2022. évi keresetemeléséhez (bérminimum emelés, illetve a bölcsődei pótlék, szakmai ágazati pótlék és a szoc. ágazati pótlék emelés) finanszírozásáról szóló jogszabályok a Magyar Közlöny 2022. évi 5. számában 2022. január 14-én!

Így: 
- a 8/2022. (I. 14.) korm. rendelet a települési önkormányzatok által biztosított egyes közszolgáltatásokat érintő 2022. évi béremelésekhez nyújtott támogatásról,
és a 

A telemedicinális ellátás bölcsődékre gyakorolt hatásainak feltérképezése

A koronavírus járvány kezdete óta általánossá vált a telemedicinális ellátás a gyermekrendelőkben (is), vagyis hogy a gyermekorvosok telefonon keresztül diagnosztizálnak és a szülő elmondása alapján állítják ki az egészséges igazolásokat. 
Jelzések, panaszok érkeztek hozzánk, hogy sok anomáliája van így a közösségben történő bölcsődei ellátásnak.

Szűcs Viktória 2021.12.15-én nyilatkozott a Klubrádiónak

A Klubrádió Szolidaritás című műsora a munkaerőpiacot érintő kérdésekkel foglalkozik. 2021.12.15-én Szűcs Viktóriát, a BDDSZ elnökét kérdezte meg Selmeci János műsorvezető az ágazatot érintő 2022. január 1-vel hatályba lépő béremelésről és a Covid 19 járvány hatásairól.

Az interjú során elhangzott, hogy ezen a területen 7 különböző bértábla alkalmazása szükséges, s bár mindenkit érint majd a béremelés, mégsem lehet egységes emelésről beszélni. Mindez bérfeszültséget okoz, ami fluktuációhoz vezethet a jövőben.

Bölcsődei dolgozók váz- és izomrendszeri terhelésének felmérése a munkavégzés során 2021.

A bölcsődékben dolgozók munkavégzésük során különösen nagy terhelést tesznek váz- és izomrendszerükre, mely kihathat életminőségükre, egészségi állapotukra. 
Jelen felmérésünk célja, hogy országos képet kapjunk a bölcsődei dolgozók vázizomrendszeri terheiről, problémáikról. További célunk, hogy a felmérés eredményeire figyelemmel lépéseket tegyünk, illetve prevenciós, munkaegészségügyi és munkajogi javaslatokat dolgozzunk ki annak érdekében, hogy a dolgozók egészségi állapota minél tovább megmaradjon, vagy ha már megromlott, akkor az tovább ne rosszabbodjon.

Kötelező COVID-19 védőoltás az állami fenntartású bölcsődei és gyermekvédelmi dolgozóknál, illetve a településeken is, ha a polgármester úgy dönt! (Frissítve!)

A koronavírus elleni védőoltásnak az állami és önkormányzati intézményeknél foglalkoztatottak által történő kötelező igénybevételéről szóló 599/2021. (X.27.) Korm. rendeletben (továbbikban: rendelet), 2021. november 1-i hatállyal,

Összefoglaló a BDDSZ XIII. Kongresszusáról - 2021. október 8-9.

2021. október 8-9-én tartotta Budapesten, a Hotel Benczúrban a BDDSZ a XIII. Kongresszusát, melyen többségében az ország valamennyi alapszervezete képviseltette magát.

A kongresszus a köszöntők és az  érdemi munka megkezdése előtt 1 perces néma felállással megemlékezett azon személyekről, akiket elveszítettünk az elmúlt négy évben.