április 2019

Jubileumi Piknik- 2019. június 1., Isaszeg

Szeretettel várunk mindenkit a BDDSZ 30 éves országos jubileumi rendezvényén 2019. június 1-jén, 10:00 órai kezdettel Isaszegen!

A rendezvény BDDSZ tagoknak és hozzátartozóiknak ingyenes.
A nem tagok 500 ft/fő belépődíj ellenében látogathatják a rendezvényt.

További információért keresd az alapszervezeted titkárát, vagy a BDDSZ Országos Irodát (bddsz@bddsz.hu)!

Találkozás dr. Koncz Józseffel a BDDSZ tiszteletbeli elnökével

Április 23-án Szűcs Viktória, a szegedi Bölcsődék Napi ünnepséget követően, meglátogatta dr. Koncz Józsefet, a szolnoki Bölcsődei Igazgatóság nyugalmazott igazgatóját. A BDDSZ és a MBE tiszteletbeli elnöke és dr. Koncz Józsefné Margitka, a szolnoki bölcsődék nyugalmazott gyermekorvosa szegedi otthonukban fogadták a BDDSZ elnökét.

Gratulálunk a Bölcsődék Napja országos ünnepség valamennyi díjazottjának!

Bölcsődék Napja alkalmából 2019. április 16-án a Budapesten megrendezett országos ünnepségen köszöntötték a 167. évét ünneplő magyar bölcsődei hálózat dolgozóit és átadták  a Magyar Bölcsődék Egyesülete által alapított Akócsi Ágnes-díjakat.

Akócsi Ágnes Díjban részesült:

Bereginé Almási Erzsébet - Szaktanácsadó, Miskolc

Fotó és Szlogenpályázati felhívás!

2017 novemberében minden Európai uniós ország miniszterelnöke, köztük hazánk miniszterelnöke is elfogadta a szociális jogok európai pillérét. Ez a húsz alapelv, minden magyar állampolgárt is megillet.

Te tudod, hogy milyen jogok illetnek meg a tanulásban, a munkaerőpiacon, a jövedelmek, a szociális, egészségügyi ellátások terén, vagy éppen a lakhatást illetően? Nem baj, ha nem: most segítünk.

Több magyarországi szakszervezet közös tájékoztató kampányt indított azért, hogy minél többen megismerjük ezeket a jogokat.

Az OKSZ újabb levele a miniszterelnöknek

Az Országos Közszolgálati Sztrájkbizottság (OKSZ), amelynek a BDDSZ is tagja, sztrájkköveteléseit megfogalmazta, melyet 2019. március 20-án a miniszterelnöknek elküldte. Március 25-én Szalay-Bobrovniczky Vince helyettes államtitkár úr válaszlevelében nem tesz említést kormányzati tárgyalópartner személyéről, így fontos, lényegi válasz nem érkezett a Kormány részéről. Erre válaszként április 3-án az OKSZ ismét bejelentette munkaügyi vitára vonatkozó szándékát négy sztrájkkövetelés tekintetében.

Megállapodás a reprezentativitási mérés elhalasztásáról

2019. március 25-i KOMT (Közalkalmazottak Országos Munkaügyi Tanácsa) ülésén a felek megállapodtak abban, hogy 2019. évben nem lesz reprezentativitási mérés.

A 2014. március 31. napjával  megállapított reprezentativitási eredmények 2020. december 31-ig hatályban maradnak.

A megállapodás teljes szövege itt olvasható.