Jó gyakorlatok

Jó gyakorlatok

2020.04.03. p - 09:58
Posted in:

A koronavírus-járvány miatt elrendelt rendkívüli szünet idején a családok segítségére, támogatására  sokszínű megoldások születettek a bölcsődében dolgozók körében.

Az alábbiakban a veszélyhelyzet idején kialakított jó gyakorlatok közül gyűjtöttünk össze párat, amelyek ötletként szolgálhatnak azoknak a bölcsődéknek, ahol még gondolkodnak, hogy milyen tevékenységeket, ötleteket építsenek be a dolgozók feladatai közé, milyen tartalommal töltsék fel a home office lehetőségét.

Az  újbudai Kuckó Bölcsőde kisgyermeknevelői mondókáznak és énekelnek, amelynek  videóját a bölcsőde honlapján elérhetővé teszik a szülők és gyerekek számára.

Ugyancsak egy újbudai bölcsődében, a Mogyoróskert Bölcsődében - fenntartói kezdeményezésre -  a Szent Imre Kórházban dolgozók  bölcsődés korú gyermekeinek felügyeletét, játéktevékenységét, étkezését biztosítják a kerület kisgyermeknevelői; igény esetén  akár éjszakai felügyelet is biztosítható.

A Kőbányai Egyesített Bölcsődék, hasonlóan a 22. kerületi bölcsődék és az I. kerületi bölcsődék dolgozóihozmaszkot varrnak, és naponta  közzétesznek Facebook oldalukon zenés videót, játékkészítéshez ötleteket, recepteket, ezzel segítve a szülőket az otthoni tevékenységek változatossá tételében.  Ugyancsak napi tevékenységajánlót tesz közzé Facebook oldalán az Újpesti Bölcsődék is.

A Szombathelyi Egyesített Bölcsődék dolgozói szintén maszkot varrnak,  ők is készítenek  napi tevékenységajánlót, minta étrendet és minta napirendet is. Minta napirendet a Zalaegerszegi Egyesített Bölcsődék kisgyermeknevelői is készítettek és azt közzétették honlapjukon, egyúttal létrehoztak a weblapjukon egy öltettár menüt, amelynek folyamatosan bővülő tartalma az érdeklődő szülők és kollégák számára is elérhető.


Célunk, hogy ezen gyűjtéssel is segítséget nyújtsunk a területnek, ezért a fenti írást szívesen frissitjük további ötletekkel, javaslatokkal, amelyeket várunk a bddsz@bddsz.hu e-mail címen!

Segíts, hogy segíthessünk!