Kampány

Válasz érkezett az önálló bölcsődei bértábla közös nyilatkozat kérésünkre...

Július 6-án levélben kezdeményeztük Dr. Beneda Attila helyettes államtitkárnál, hogy az államtitkárság és a BDDSZ egy közös nyilatkozatban nyilvánítsa ki elköteleződését az önálló bölcsődei bértábla kidolgozásával és bevezetésével kapcsolatban, amely többek között rögzíti a párbeszéd és legfőképp az átlátható tárgyalások menetét. 

Levél a Minisztériumnak-az egységes bértábla kapcsán a BDDSZ részletesebb javaslatai

Ahogy arról beszámoltunk, 2023. május 3-án megtörtént az első érdemi egyeztetés a Kulturális és Innovációs Minisztérium és a BDDSZ között az egységes, ágazati bértábla kidolgozását és bevezetését célozva. Az egyeztetés végén Dr. Beneda Attila helyettes államtitkár megköszönte a lehetőséget és ígéretet tett a továbblépés lehetőségeinek megfontolására, a BDDSZ képviselői pedig vállalták, hogy eljuttatják a minisztérium felé a részletesebben kifejtett javaslataikat az önálló bértáblával kapcsolatban.

Aláírásgyűjtő kampány a szülők bevonásával

A BDDSZ évek óta sürgeti az egységes ágazati bértábla bevezetését. Az ezt célzó petícióhoz aláírásgyűjtő akciót szerveztünk, 5390 fő aláírásával azt december 15-én átadtuk Dr. Beneda Attila helyettes államtitkár (KIM) részére. A BDDSZ Alapszervezeti Titkárok Tanácsa februárban elfogadott egy több hónapos kampánytervet. A terv első lépéseként a városvezetőket kerestük meg.