• Petíció átadás

Petíció átadása az egységes ágazati bértábláért

Petíció átadása az egységes ágazati bértábláért

2022.12.16. p - 10:18
Posted in:

A BDDSZ a Bölcsődei felmérés 2022 címet viselő országos vizsgálata során képet kapott arról, hogy az ágazatban dolgozók számára melyek a legégetőbb, megoldásért kiáltó problémák. A területről 5403 db kitöltött kérdőív érkezett vissza, és a kiértékelésük szerint 3219 fő jelölte meg a bölcsődei dolgozók önálló ágazati bértáblájának kialakítását, mint igényt.

Mindezek miatt 2022.09.12.-2022.12.05. között az egységes, ágazati bértábla bevezetését célzó petícióhoz aláírásgyűjtő kampányt indított a Szakszervezet. 

A petíció 5390 fő aláírásával 2022.12.15-én került átadásra Dr. Beneda Attila családokért felelős helyettes államtitkár (Kulturális és Innováció Minisztérium) részére. Helyettes Államtitkár úr sajnos akadályoztatása miatt nem tudta személyesen átvenni a petíciót, de kijelölte az átvételre jogosult munkatársát.

petíció átadás

Az átadáson jelen volt az RTL Híradó, a riport itt tekinthető meg, valamint a Mérce.

A petíció a csatolmányban olvasható.

Álljon itt néhány visszajelzés is, amiket az ágazatból kaptunk:

"Mellékelve küldöm a kollektíva által aláírt gyűjtőívet, mellyel támogatásunkat kívánjuk kifejezni az önálló bölcsődei bértábla bevezetéséért tett erőfeszítéseikhez. Nagyon köszönjük áldozatos munkájukat!"

"Küldöm az összegyűjtött aláírásokat! Mindössze 3-an nem írták alá attól félve, hogy az aláírásuknak következményei lesznek. Nem sikerült meggyőznöm őket. Köszönjük a munkátokat!"

"Településünkön több, mint 70 aláírást sikerült összegyűjtenem. Remélem, hozzá tudtam járulni, hogy összejöjjön a kellő aláírás."

"Sok sikert kívánunk és köszönjük áldozatos munkájukat!"

petíciós pakk

 

Letölthető dokumentum