Friss

A BDDSZ felmérés eredménye a gyógypedagógiai pótlékra való jogosultság bölcsődei gyakorlatáról

Előzmény I.:

Több bátor bölcsődei dolgozó bíróság elé vitte a ki nem fizetett gyógypedagógiai pótlék igényét. A perekben eljárt bíróságok, az SNI gyermekek ellátása esetén járó gyógypedagógiai pótlékjogosultság visszamenőleges megítélése mellett rámutattak az erről szóló jogszabály pontatlanságára is.

Alkotmánybírósághoz fordult a BDDSZ, a szakszervezeti tagdíjlevonás tilalma miatt

Alkotmánybírósághoz fordult a BDDSZ - tizenegy szakszervezettel összefogva -, a szakszervezeti tagdíjlevonás tilalma miatt.

Álláspontunk szerint a szakszervezet, mint az Alaptörvény által nevesített intézmény vonatkozásában is érvényes az, amit az Alkotmánybíróság már több vonatkozásban (környezet védelme, jogállamiság elért szintje) kimondott: alkotmányellenes a már elért védelmi szintből való visszalépés.

A koragyermekkori ellátás munkaerő profilja - SEEPRO riport

Kíváncsi vagy, hogy milyen Európa szerte a koragyermekkori ellátás munkaerő profilja?
Esetleg arra vagy kiváncsi, hogy  egyes országokban, ill. Magyarországon, milyen követelmények, elvárások és bérezés van?
Esetleg a szakdolgozatodat írod, és nemzetközi kitekintésre lenne szükséged a témában?

Mindez most feltárul előtted, ha beszélsz/olvasol német, vagy angol nyelven!

A jövő Európájának építése. A kisgyermekkori nevelésben és gondozásban dolgozókat el kell ismerni és megfelelő ellenszolgáltatásban kell részesíteni

Az Európai Unióban (EU) minden gyermeknek joga van a megfizethető és magas színvonalú koragyermekkori neveléshez és gondozáshoz, ahogyan azt a szociális jogok európai pillére, a gyermekek jogairól szóló uniós stratégia és az európai gyermekgarancia is megfogalmazza.

BDDSZ is csatlakozott a köztársasági elnök kegyelmi határozatával kapcsolatban kiadott SZMME közleményhez

A BDDSZ, az Ügyvivő Testület február 8-i egyhangú döntésével csatlakozott az SZMME közleményéhez, a köztársasági elnök KEH/2787-6/2023. számú kegyelmi határozatával kapcsolatban. A közlemény teljes szövege alább olvasható:

Szociális Munkások Magyarországi Egyesületének közleménye KEH/2787-6/2023.