• Vokony Éva: Bölcsődei szakemberek életútja, önvallomása I. kötet

Vokony Éva: Bölcsődei szakemberek életútja, önvallomása I. kötet

Vokony Éva: Bölcsődei szakemberek életútja, önvallomása I. kötet

2022.06.17. p - 11:59
Posted in:

A 170 éves születésnapra!

A Bölcsődei Múzeum Alapítvány gondozásában megjelent egy könyv a magyarországi bölcsődék 170 éves, és a Bölcsődei Múzeum 20 éves évfordulója tiszteletére:

Vokony Éva: Bölcsődei szakemberek életútja, önvallomása

I. kötet - Akikre büszkék vagyunk!

Remélem, ezzel a hiányt pótló bölcsődetörténeti összeállítással segítségére lehetünk azoknak, akik érdeklődnek a téma iránt. Most összegyűjtve megismerhetik 1945-1998-ig az újkori bölcsődei hálózat kialakítását és fénykorát, a szakma legjelesebb szakembereinek írásaiból.

A könyvben megtalálható: Akócsi Ágnes, dr. Koncz József, dr. Polónyi Erzsébet, Forrai Katalin, Kabainé dr. Huszka Antónia, Kereszturi Mária, dr. Kardos Andor, dr. Szegedi Judit, dr. Pintér Attila, dr. Galamb Erzsébet, Stróbl Mária, Németh Margó, dr. Mátay Katalin, dr. Bontovics Erzsébet, Zámbó Böbe, Vigassy Klári, Mester Judit, Czeglédy Kati, dr. Millavári Klári, dr. Szabó Gyula életútja és önvallomása.

Nagy öröm számomra, hogy a könyvből tükröződik a régi értékek megőrzésének fontossága, az önzetlen gyermek-, valamint szakmaszeretet, az aktív összefogás a jó ügy érdekében, az egymás tisztelete és megbecsülése, a tartalmas szakmai barátságok szövődése, ami végig kísérte a bölcsődei szakma eddigi fejlődését. Ez lehet a könyv legfőbb üzenete az utánunk következő bölcsődei szakemberek számára.

Bölcsődei szakemberek életútja, önvallomása című könyv megvásárolható 7000 Ft-os áron.

A Bölcsődei Múzeum 2017-ben volt 15 éves, ebből az alkalomból készítettünk egy filmet a múzeumról „A magyarországi bölcsődék története” címmel. Az erről készült DVD is megvásárolható 4000 Ft-os áron.

 

A megrendeléseket kérjük elküldeni: vokony.eva.0418@gmail.com email címre.

           

                                                                                               Vokony Éva szerző

A megrendelő a csatolt fájlban található.

Letölthető dokumentum