Tájékoztatók

A BDDSZ Országos Iroda közleménye

Ezúton szeretnénk tagjainkat, a munkánk iránt érdeklődőket tájékoztatni, hogy  a kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel  a BDDSZ Országos Iroda munkatársai munkájukat hétfőtől (március 23.) otthonról végzik, bizonytalan ideig.

A honalapunkon szereplő mobilszámokon és e-mail címeken elérhetők vagyunk, a vezetékes telefonra érkező hívásokat viszont nem tudjuk fogadni.

A tájékoztatást, érdekképviseleti munkát változatlan módon folytatjuk!

BDDSZ Országos Iroda

EMMI: Állásfoglalás a családi bölcsődében, munkahelyi bölcsődében foglalkoztatott kisgyermeknevelőkre vonatkozóan

Állásfoglalást kértünk az EMMI-től a családi bölcsődékben és a munkahelyi bölcsődékben foglalkoztatott kisgyermeknevelők besorolására és egyéb jogosultságaira vonatkozóan.

Az állásfoglalás tagjaink számára elérhető honlapunk jelszóval védett  zárt felületén - bejelentkezés után- , az állásfoglalások között.
 

A Bölcsődeépítési ötletpályázat díjazott tervei

Lezárult a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében kiírt a bölcsődeépítési ötletpályázat.

A pályázat célja a bölcsőde fejlesztésének elősegítése, elősegítése, fejlesztése volt. Olyan alaprajzokat, építészeti megoldásokat vártak, amelyek legjobban alkalmazkodnak a bölcsődei korosztály életkori és ellátási igényeihez, illetve a környezeti adottságokhoz.

A díjazott pályaműveket IDE kattintva lehet megtekinteni.

 

Csatlakozz hozzánk!

Kedves Bölcsődei Dolgozó!

Ezúton szeretnénk felhívni figyelmedet arra, hogy a Kjt.-ben foglalt rendelkezésnek megfelelően 2020-ban reprezentativitás mérés lesz, amely során helyi, ágazati és országos szinten megvizsgálják a szakszervezetek taglétszámát. A taglétszámból adódó reprezentativitási eredmény határozza meg a bölcsődei dolgozók érdekképviseletének helyét az országos, az ágazati és a helyi érdekegyeztetésben.

Megállapodás a reprezentativitási mérés elhalasztásáról

2019. március 25-i KOMT (Közalkalmazottak Országos Munkaügyi Tanácsa) ülésén a felek megállapodtak abban, hogy 2019. évben nem lesz reprezentativitási mérés.

A 2014. március 31. napjával  megállapított reprezentativitási eredmények 2020. december 31-ig hatályban maradnak.

A megállapodás teljes szövege itt olvasható.

Tájékoztató a védőruha juttatásának szabályozásáról

Pénzügyminisztérium Munkavédelmi Főosztálya a Szociális Ágazati Érdekegyeztető Fórum kezdeményezésére összehívott „Munkaruha egységesítése” munkacsoport javaslatára tájékoztató anyagot állított össze a munkáltatók részére a védőruha (egyéni védőeszköz) juttatásának szabályozásáról.

A tájékoztatóban a vonatkozó jogszabályok mellett képet kaphatunk a a védőruha és a munkaruha közötti alapvető különbségekről, az egyéni védőeszköz fogalmáról, kiválasztásának és biztosításának követelményeiről.