Események

VIII. SZEFIT Országos online találkozó - 2020. november 20-22.

2020. november 20-22. között VIII. alkalommal került megrendezésre a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma Ifjúsági Tagozatának (SZEFIT) Országos találkozója. Igaz, ez alkalommal, rendhagyó módon az online térben, a Zoom alkalmazás segítségével. Az online találkozón számos szakszervezet fiatal tagjai, önkéntesei és tisztségviselői vettek részt. A BDDSZ-t jómagam, Zsigó Judit képviseltem.

Dr. Koncz József Emlékkonferencia - egy rendhagyó megemlékezés összefoglalója

A Dr. Koncz József emlékére rendezett emlékkonferencia szeptember 16-án - a koronavírus járvány miatt - az előadók és a szervezők személyes jelenlétével, élő közvetítés mellett valósult meg Budapesten, az Újvárosháza dísztermében.
Az esemény a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete, a Bölcsődei Múzeum Alapítvány és a Magyar Bölcsődék Egyesülete közös szervezésében valósult meg.

Dr. Koncz József emlékkonferencia - élő közvetítés

A Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete, a Bölcsőde Múzeum Alapítvány és a Magyar Bölcsődék Egyesülete tisztelettel meghívja a 2020. szeptember 16-án megrendezésre kerülő,  Dr. Koncz József tiszteletére szervezett online konferenciára.

A járványügyi helyzetre tekintettel a konferencia programját az előadók és a szervezők helyszínen történő jelenlétével tartjuk meg, és az eseményt élőben közvetítjük.

Az élő közvetítés elérhető

Kampány a gyermekvédelmi és szociális intézményben dolgozók munkaruházatának biztosításáért!

A Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (BDDSZ) ezzel a ruha nélküli dolgozókat ábrázoló fotóposzterrel kívánja kampányszerűen felhívni a társadalom és a döntéshozók figyelmét a szociális és gyermekvédelmi intézményekben dolgozók munkaruhaellátásának évek óta húzódó problémájára.

Rendhagyó, de rendkívüli volt az első digitális május elseje

A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma, a Magyar Szakszervezeti Szövetség és az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés több civil szervezettel közös rendezvénysorozatot szervezett ebben az évben Mi vagyunk május 1-je! – Szolidaritás a válságban címmel, amelyet a Mérce közvetített egész nap, folyamatosan frissítve az élő bejelentkezéseket aktuális szakszervezeti hírekkel.

Rendhagyó Bölcsődék Napja - 2020. április 21.

Kedves Kollégák!

10 éve, hogy megjelent a  Bölcsődék Napja megünnepléséről szóló 7/2010. (II.19.) SZMM utasítás.* A Bölcsődék Napja 2017. január 1-jétől, nevelés-gondozás nélküli munkanap (ld. 15/1998. NM rendelet 43. §), amelynek megünneplésére idén rendhagyó módon kerülhet sor, a járványügyi szabályok betartása mellett.