• Szolidaritás

Szolidaritási nyilatkozat az oktatásügy fejlesztéséért és a méltányos bérek eléréséért!

Szolidaritási nyilatkozat az oktatásügy fejlesztéséért és a méltányos bérek eléréséért!

2022.03.16. sze - 08:07
Posted in:

Pedagógusok Szakszervezete
Szabó Zsuzsanna
elnök részére

szabozs@pedagogusok.hu

 

Kedves Elnök Asszony!

A Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (BDDSZ) továbbra is egyetértését fejezi ki a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) közös sztrájkbizottságának céljaival és támogatja a sztrájkköveteléseket!

Az egészséges és biztonságos munkahelyek, a munkaterhek csökkentése, a kötelező óraszámok megfelelő szabályozása, az oktatás-nevelés szabadsága, a kiszámíthatóság, a megbecsülés és a tisztességes bérezés is jár a pedagógusnak, a nevelő-oktató munkát segítőnek, az ügyviteli és a technikai dolgozónak – beosztástól és iskolai végzettségtől függetlenül egyaránt!

A magyar kormány tisztességtelenül bánik a pedagógusokkal, amikor a köznevelésben dolgozók számára nem biztosítja a tisztességes jövedelemhez és munkakörülményekhez való jogot.

A magyar kormány tisztességtelenül viselkedik a pedagógusok sztrájkbizottságával, amelynek tagjai fáradhatatlan kitartással képviselik a sztrájkköveteléseket és próbálnak eredményeket elérni a sztrájktárgyalások során.

A magyar kormány tisztességtelenül bánik a teljes köznevelési ágazattal, illetve annak valamennyi foglalkoztatottjával, amikor egy megkezdett sztrájktárgyalási folyamat során, a sztrájkkövetelésekre nem tesz semmilyen ajánlatot, ugyanakkor parlamenti 2/3-ával visszaélve olyan jogszabálymódosítást hajt végre, ami korlátozza az oktatásban dolgozók sztrájkjogának gyakorlását, egy olyan ágazatban, amelyben nemzetközi szabályok szerint is, de az elmúlt több mint három évtizedben is szabad volt a sztrájk!

Minden alapotok megvan arra, hogy kifejezzétek elégedetlenségeteket és határozatlan időre meghirdetett nyomásgyakorlással adjatok hangsúlyt a sztrájkköveteléseiteknek!

Szolidárisak vagyunk veletek, szolidárisak vagyunk az oktatásügy fejlesztéséért és a méltányos bérek eléréséért folytatott küzdelmetekben! Egyetértünk követeléseitekkel, támogatjuk sztrájkotokat!

Kívánjuk, hogy akciótok legyen sikeres és elérje célját!

Budapest, 2022. március 15.

Szolidaritással,

Szűcs Viktória
BDDSZ elnök