május 2020

Az Alapítvány a Bölcsődei Dolgozókért örömmel fogadja adója 1%-át!

Az Alapítvány célja a bölcsődés korú gyermekek ellátását, gondozását szakszervezeti tagként végzők (Ideértve a már nyugdíjba vonultakat is) támogatása - üdülésükben, továbbképzésükben, krízis helyzetükben. Ezen túlmenően az alapítvány lehetőségei szerint támogatást nyújt a fenti dolgozói kör részére testi-lelki egészségük megőrzésében, egészségfejlesztésben, rekreációjukban, munkavállalásukban. Célja továbbá, hogy segítséget nyújtson művelődésükben, képességeik kibontakozásában, pályamunkák elkészítésében, publikálásában.

Szakmai ajánlás bölcsődéknek az intézményi ellátás újra indításához történő felkészülésre, a koronavírus járvány idején

Jelen ajánlással célunk, hogy segítséget nyújtsunk a bölcsődék újra nyitásához történő felkészülésre. Reméljük, hogy hamarosan elkérkezhet az a nap, amikor az intézmények újra a megszokott rend szerint üzemelhetnek.

Rendhagyó, de rendkívüli volt az első digitális május elseje

A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma, a Magyar Szakszervezeti Szövetség és az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés több civil szervezettel közös rendezvénysorozatot szervezett ebben az évben Mi vagyunk május 1-je! – Szolidaritás a válságban címmel, amelyet a Mérce közvetített egész nap, folyamatosan frissítve az élő bejelentkezéseket aktuális szakszervezeti hírekkel.