április 2020

COVID19: VISSZATÉRÉS A MUNKAHELYRE (EU-OSHA)

Az Európai Bizottság és az Európai Munkavédelmi Ügynökség (EU-OSHA) tegnap megjelentette a "COVID19: VISSZATÉRÉS A MUNKAHELYRE A munkahelyek átalakítása és a munkavállalók védelme" című útmutatót.

Ezt az anyagot az Európai Bizottság mellett működő Munkavédelmi Tanácsadó Bizottságban (ACHS) az elmúlt hetekben véleményezték a magyar szakszervezeti kollégáink is - a munkavállalói oldal megjegyzései és javaslatai nagyrészt bekerültek a végleges változatba.

EMMI tájékoztatója - bölcsődei foglalkoztatásról, ügyelet biztosításáról és költségvetési támogatásról

A rendkívüli szünet elrendelésével kapcsolatos bölcsődei ellátásokban történő foglalkoztatottakra, az ügyelet biztosítására, valamint a költségvetési támogatásra vonatkozóan készített EMMI tájékoztató a mai napon került kiküldésre a bölcsődei ellátást biztosító fenntartóknak, szolgáltatóknak. 

Rendhagyó Bölcsődék Napja - 2020. április 21.

Kedves Kollégák!

10 éve, hogy megjelent a  Bölcsődék Napja megünnepléséről szóló 7/2010. (II.19.) SZMM utasítás.* A Bölcsődék Napja 2017. január 1-jétől, nevelés-gondozás nélküli munkanap (ld. 15/1998. NM rendelet 43. §), amelynek megünneplésére idén rendhagyó módon kerülhet sor, a járványügyi szabályok betartása mellett.