"Mi vagyunk május 1-je! Szolidaritás a válságban is."

"Mi vagyunk május 1-je! Szolidaritás a válságban is."

2020.04.24. p - 13:50
Posted in:

 

A szakszervezetek életében május 1-je mindig kiemelt helyet foglalt el. A koronavírus miatt kialakult veszélyhelyzetben viszont az idén elmaradnak a hagyományos rendezvények, így az internet és a közösségi média segítségével szerveződik egy virtuális rendezvény, amely a Mérce oldalán lesz  látható.

A SZEF rendhagyó kezdeményezéséhez csatlakozott a MASZSZ és ÉSZT is, illetve több civil szervezet is közreműködik a szervezésben, lebonyolításban.

A folyamatosan frissülő programlehetőségekről a „Mi vagyunk május 1-je! Szolidaritás a válságban is" elnevezésű Facebook eseményen lehet tájékozódni, illetve a részvételi szándékot is kell jelezni.

A rendezvény kapcsán három magyarországi szakszervezeti szövetség (SZEF, MASZSZ, ÉSZT) közös követelési csomagot állított össze. Ezzel is felhívva a figyelmet a munkavállalókat érintő problémákra.

FELHÍVÁS!

A tervek szerint egész napos, minden korosztály számára szóló programokkal várják a szervezők a résztvevőket.

A tervezett programokról videóüzenet formájában is készült tájékoztatás, felhívás, hiszen a digitális május 1-je mindenkinek alkalmat biztosít a megmutatkozásra!

Adj lehetőséget magadnak, hogy elmondd vagy leírd  véleményedet, gondolataidat a plakáton szereplő kérdésekről. A szervezők az alkalmat és a megmutatkozás lehetőségét biztosítják!

A plakáton látható kérdésekre adott válaszaid alapján elkészített videót, hangfájlt, vagy levelet ezen a linken elérhető oldalon tudod feltölteni: https://forms.gle/Bfdc6tVX6fmrRXqd9

A videók, hangfelvételek május elsején megrendezett „Szolidaritás a válságban - Mi vagyunk Május 1-je!" digitális esemény keretében a Mérce Facebook oldalán kerülnek bemutatásra.
Az írásban beérkező válaszokat színészek fogják felolvasni.

Alakítsuk együtt a digitális május 1-je programját!

Élő közvetítés ITT.