október 2019

Gondoskodni azokról, akik másokat gondoznak: Méltóságot és több elismerést a koragyermekkori nevelésben, gondozásban dolgozó személyzet számára!

Az Európai Bizottság Koragyermekkori nevelés, gondozás szakértői munkacsoportjában az Európai Közszolgálati Szakszervezeti Szövetséget (röviden: EPSU-t) Szűcs Viktória BDDSZ elnök képviseli. (A munkacsoport, a 0-6 év közötti jó minőségű intézményi ellátás kialakítása érdekében dolgozik.)

A TE ÉRDEKEDBEN!? - BDDSZ Fórum november 12-én Budapesten

Ha bölcsődében, vagy gyermekvédelemben dolgozol és úgy érzed, hogy vannak munkahelyi problémáid, pl. a fizetési besorolásoddal, netán a kifizetetlen túlórákkal, esetleg a sorozatos helyettesítésekkel, vagy a pótlékok kifizetése problémás?!
Úgy érzed, hogy nem tudod a jó megoldást?! Vagy csak egyszerűen érdekel, hogy milyen szabályok vonatkoznak rád...
Mi segíthetünk!

Praktiker napok márciusban is! Csak BDDSZ tagoknak!

Március 7-től 10-ig ismét kedvezményes napok lesznek a Praktiker áruházakban.

A BDDSZ tagok 10%-os kedvezménnyel vásárolhatnak ezen a hétvégén az ország valamennyi Praktiker Áruházában 2019. évre érvényesített tagkártya felmutatása mellett!

A 10% kedvezmény nem vonatkozik az akciós termékekre, kiárusított termékként megjelölt leárazott termékekre. Egyéb kuponos, kártyás kedvezménnyel nem vonható össze!

"Legyél azzá, aki vagy! Ne azzá legyél, akivé én akarlak tenni!" - Búcsú Vekerdy Tamástól

84 éves korában elhunyt dr. Vekerdy Tamás pszichológus. Neve nem csak az alternatív pedagógiával, nevezetesen a Waldorf-intézmények meghonosításával, hanem azzal a mindenkit lenyűgöző szemléletével, miszerint a gyermekek nevelésében az egyéniséget, az egyéni fejlődési tempó tiszteletben tartását az önálló kezdeményezést tartja a legfontosabbnak, vált népszerűvé.  Több tucat könyv szerzője; országszerte tartott előadást szülőknek, pedagógusoknak. Elkötelezett harcosa volt a tanszabadságnak.

Röviden az új OKJ rendszerről

Szeptember 30-án megjelent az Országos Képzési Jegyzék (OKJ)módosításáról szóló kormányrendelet, amely radikálisan lecsökkentette a szakképzésben 2020. szeptember 1-jétől megszerezhető szakmák számát. A legtöbbet pedig csak iskolai rendszerű képzésben, azon belül nappali vagy esti tagozaton lehet majd megszerezni, minimum két év alatt – iskolarendszeren kívül, vagyis tanfolyamon nem.