Friss

Koronavírus világjárvány következményeinek elhárításában résztvevők pótszabadsága

2021. június 10-én jelent meg a SARS-CoV-2 koronavírus-világjárvány következményeinek elhárításában részt vevő foglalkoztatottakat megillető pótszabadságról szóló 327/2021. (VI. 10.) Korm. rendelet.

A rendelet alapján a szociális, gyermekjóléti vagy gyermekvédelmi szolgáltatónál, intézményben, hálózatnál, illetve javítóintézetnél foglalkoztatott személy, ha a 2021. évben a SARS-CoV-2 koronavírus-világjárvány következményeinek elhárításában részt vett, a 2021. évben esedékes szabadságán felül további 10 munkanap pótszabadságra jogosult.

A BDDSZ segítsége nélkül még most is harcolnék a jogos béremért, egyedül

Kedves Kollégák!

Szeretném megosztani tanulságként történetemet.

Diplomás kisgyermeknevelő vagyok. Több mint 2 éve egy BDDSZ fórumon értesültem arról, hogy létezik plusz illetmény további szakképesítés esetén, amennyiben a munkaidő 10%-ban hasznosul. Ez alapján nekem jár(na), mivel rendelkezem ilyen képesítéssel. Ezt meg is írtam a munkáltatómnak mellékelve a jogi hátteret. Nem jártam sikerrel, kifogásokat kerestek.

Átadtuk a petíciót dr. Kásler Miklós miniszternek

A Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (BDDSZ), a szociális ágazatban dolgozó 84 ezer foglalkoztatott 30%-os béremelésének támogatására 10 nap alatt közel 16 ezer (15.873) aláírást gyűjtött össze!

A béremlést követelő és az aláírások számát is tartalmazó petíció május 4-ei, Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter részére történő átadását követően a BDDSZ elvárja a bérrendezésről történő valós érdekegyeztetés megindítását!

Normális az új normális? - online május 1.

Normális az új normális? címmel aktuális témákkal, sokszínű programmal készül az idei május 1-je  a SZEF és az ÉSZT konföderációk együttműködésében.

A műsor este 18:30-tól a Partizán csatornáján lesz követhető.

18:30: A szakszervezeti együttműködés kihívásai ma Magyarországon, Dvorácskó Balázzsal (SZEF)

18:40: Ételfutárok a munkaerőpiacon, "bringás futárokkal"