május 2023

Tisztségviselői továbbképzés 2023.05.18-19.

Idén is két napos továbbképzést tartottunk a BDDSZ tisztségviselőinek. A Ráckevei Duna Relax Hotelben 44 fő részvételével jó hangulatban és hasznosan telt az idő. 

1. nap

A nap nagy része a kommunikációról szólt. Szatmári Lajossal (T-Net Szakszervezet-elnök, SZEF-alelnök) olyan kérdésekben merültünk el, mint hogy miért "kell" jól kommunikálni, mint jelent maga a kommunikáció fogalma, melyek a kommunikáció alkotóelemei, milyen zavaró tényezők nehezítik azt. 

Levél a Minisztériumnak-az egységes bértábla kapcsán a BDDSZ részletesebb javaslatai

Ahogy arról beszámoltunk, 2023. május 3-án megtörtént az első érdemi egyeztetés a Kulturális és Innovációs Minisztérium és a BDDSZ között az egységes, ágazati bértábla kidolgozását és bevezetését célozva. Az egyeztetés végén Dr. Beneda Attila helyettes államtitkár megköszönte a lehetőséget és ígéretet tett a továbblépés lehetőségeinek megfontolására, a BDDSZ képviselői pedig vállalták, hogy eljuttatják a minisztérium felé a részletesebben kifejtett javaslataikat az önálló bértáblával kapcsolatban.

Együttműködő partnerség a gyermekekért-Szakmai konferencia

A Gordon Intézet 2023.05.24-én tartotta szakmai konferenciáját a MÁRAI KULT Művelődési Házban. A szakmai nap otthonát nyújtó intézmény patinás termében kezdődtek az előadások. A nyitó előadásokban szó esett a Gordon Módszer szerepéről a szakmai kommunikáció fejlesztése során, kihangsúlyozva az őszinte kapcsolódás képességének kulcsszerepét.

Újabb kedvezményes szállásfoglalási lehetőség a BDDSZ tagoknak és családtagjaiknak a Hotel & More Szállodai Partnereknél belföldön és külföldön

Duna Hotel Ráckeve
Duna Hotel Ráckeve

 

Megállapodásunk értelmében a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (BDDSZ) tagjainak - a tagkártya felmutatása mellett -, valamint hozzátartozóik számára kedvezményes szállásszolgáltatás biztosított.

Egyeztetés az egységes bölcsődei bértábláról – első forduló 2023.05.03.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium Családpolitikáért felelős helyettes államtitkárának – régóta várt – meghívására, több hónap várakozás után 2023. május 3. napján sor került az első tárgyalásra az egységes ágazati bértábla ügyében.

Az egyeztetésen a BDDSZ-t Szűcs Viktória elnök és Scheer Ferencné ügyvivő képviselte.
A minisztérium részéről részt vett: Dr. Beneda Attila helyettes államtitkár, Kovácsné Bárány Ildikó főosztályvezető, Dr. Erőssné dr. Nacsa Olga osztályvezető.

Módosításra került a nyugdíjkorhatárt betöltött személyek továbbfoglalkoztatásáról szóló rendelet

Megszűnik a nyugdíjkorhatárt betöltött személyek továbbfoglalkoztatásának megszabott határideje (2023. augusztus 31.)!

A Magyar Közlöny 2023. évi 63. száma (megjelent 2023.04.28.) tartalmazza a 159/2023 (IV.28.) Korm. rendeletet az öregségi nyugdíj és egyes más ellátások folyosításának, valamint a nyugdíjkorhatárt betöltött személyek továbbfoglalkoztatásának veszélyhelyzeti szabályairól szóló rendeletek módosítását.