június 2020

Elérhető a munkavállalók egészségének védelme, az egészséges munkakörnyezet biztosítása érdekében végzett kockázatértékelés szabályairól szóló, a szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi területet érintő tájékoztató anyag

Az EMMI, a Szociális Ágazati Érdekegyeztető Fórum (SZÁÉF), valamint a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (SZGYF) együttműködésének keretében összeállításra került a szociális, a gyermekjóléti és a gyermekvédelmi ellátásban dolgozók közegészségügyi–járványügyi feladataihoz kapcsolódóan, a munkáltatók részére készült tájékoztató, mely a védőoltások biztosításának rendjét tartalmazza.

Sajtó - Kampány a gyermekvédelmi és szociális intézményekben dolgozók munkaruházatának biztosításáért!

A BDDSZ fotómontázs kampányával a gyermekvédelmi-, és szociális intézményekben dolgozók kötelező munkaruha-juttatásának hiányára hívta fel a figyelmet.

A területen dolgozók hiányos öltözetben vállalták, testüket részben kitakarva, hogy megmutatják mit biztosít munkaruhaként a munkáltató számukra. Ebben az „öltözetben” készültek a képek, amelyekből fotóplakát készült.

Kampány a gyermekvédelmi és szociális intézményben dolgozók munkaruházatának biztosításáért!

A Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (BDDSZ) ezzel a ruha nélküli dolgozókat ábrázoló fotóposzterrel kívánja kampányszerűen felhívni a társadalom és a döntéshozók figyelmét a szociális és gyermekvédelmi intézményekben dolgozók munkaruhaellátásának évek óta húzódó problémájára.

Július 1-jétől 10 százalékos ágazati szakmai pótlék jár a pedagógus életpálya hatálya alá tartozó bölcsődei és gyermekvédelmi dolgozóknak is

2020. július 1-jétől a pedagógus életpálya hatálya alá tartozó dolgozóknál a 326/2013. (VIII.30.) Korm. rendelet 16.§-ának új  (11) bekezdése alapján "A pedagógus előmeneteli rendszer hatálya alá tartozó foglalkoztatott a (9) bekezdésben foglaltak alapján a pótlék és illetményeltérítés nélkül számított illetménye tíz százalékának megfelelő ágazati szakmai pótlékra jogosult."*

A Népszava a bölcsődei újranyitás kapcsán a kötelező dolgozói szűrésről kérdezte Szűcs Viktóriát

A Népszava a  bölcsődék újranyitás, és a dolgozói szűrés  kapcsán kérdezte  Szűcs Viktóriát, a BDDSZ elnökét.

A köztelező  bölcsődei ügylet, majd az ezt követő  kötelező újranyitás keretein belül egy hete  minden vidéki, június 2-tól pedig minden fővárosi gyermekintézmény, korlátozás nélkül fogadja a  gyerekeket.