június 2019

Szűcs Viktória a Klubrádió Reggeli gyors műsorában nyilatkozott

Szűcs Viktóriát a Klubrádió Reggeli gyors műsorában kérdezték a Népszava "Hiába ígérget a kormány, a 3 év alatti gyerekek több mint 80 százaléka számára nincs hely a bölcsődékben" című cikke kapcsán.

Szó esett arról, hogy jelenleg az érintett korosztály 17,5 százaléka fér hozzá a bölcsődei ellátáshoz, és az a hozzáférés területi eloszlása is egyenlőtlen. A bölcsőde iránti igény ott magas, ahol a munkavállalási lehetőségek jobbak.

"Hiába ígérget a kormány, a 3 év alatti gyerekek több mint 80 százaléka számára nincs hely a bölcsődékben"

A bölcsődei férőhelyek számáról, azok alakulásáról, az ellátás hozzájutásának lehetőségeiről kérdezte a Népszava Szűcs Viktóriát.

A cikk apropóját egy elkeseredett soproni szülő története szolgáltatta, akinek kisgyermeke nem nyert felvételt állami bölcsődébe. Ez azt is jelenti, hogy az édesanyának nincs lehetősége visszatérni a munkába, a család megélhetése veszélybe került. A magánbölcsőde pedig, magas díja miatt, szóba sem jöhet megoldásként.

Mindannyiunk ünnepe volt!

A Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete megalakulásának 30. évfordulójára megrendezett Jubileumi Pikniknek Isaszeg adott otthont június 1-jén. Szabadtéri rendezvényünkön kb. 500 tag és családtag vett részt, illetve olyan érdeklődők is voltak, kik nem tartoznak szakszervezetünkhöz, viszont bölcsődei dolgozók.

Az ünneplés mellett célunk volt, hogy egy megkapóan szép környezetben tartalmas, színvonalas, színes programmal kedveskedjünk mindenkinek, aki úgy döntött, hogy velünk tart ezen a napon.