Mindannyiunk ünnepe volt!

Mindannyiunk ünnepe volt!

2019.06.05. sze - 14:23
Posted in:

A Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete megalakulásának 30. évfordulójára megrendezett Jubileumi Pikniknek Isaszeg adott otthont június 1-jén. Szabadtéri rendezvényünkön kb. 500 tag és családtag vett részt, illetve olyan érdeklődők is voltak, kik nem tartoznak szakszervezetünkhöz, viszont bölcsődei dolgozók.

Az ünneplés mellett célunk volt, hogy egy megkapóan szép környezetben tartalmas, színvonalas, színes programmal kedveskedjünk mindenkinek, aki úgy döntött, hogy velünk tart ezen a napon.

A hivatalos megnyitó részeként elsőként Kovácsné Bárány Ildikó miniszteri biztos asszony köszöntötte a megjelenteket. Üdvözlése mellett kitért arra, hogy a bölcsődei szakemberképzésnek fontos állomása volt a felsőfokú képzés bevezetése, így a kisgyermeknevelői hivatás presztízse is emelkedett. Beszélt arról is, hogy a kormányzati bölcsődefejlesztési program része lesz a képzett szakemberek megbecsülése is.

Jubileumi Piknik:összefoglalás

Földiák András, a SZEF elnöke köszöntőjében kiemelte, hogy a BDDSZ egy nagyon jól szervezett ágazati szakszervezet. Majd a konföderációs szinten megoldandó feladatokról ejtett szót, főleg a közszférás bérekkel kapcsolatban: hangsúlyozta, hogy a különféle ágazatokra, illetve néhol munkaköri szintre szétcincált bérek közelítése és rendezése érdekében jött létre idén februárban az Országos Közszolgálati Sztrájkbizottság, de sajnos érdemi tárgyalásra - kormányzatnak felróható ok miatt - ezidáig nem tudott sor kerülni. Majd a jövőbeli szakszervezeti megmozdulásokhoz, akciókhoz kérte a dolgozók aktív részvételét, támogatását.

Jubileum

Az Európai Közszolgálati Szakszervezeti Szövetség (EPSU), amelynek a BDDSZ is tagja, főtitkárának, Jan Willem Gaudriannak üdvözletét egy másik EPSU magyar tagszervezet vezetője: Csóti Csaba, a KKDSZ elnöke olvasta fel. Üzenetében kiemelte, hogy ez az ünnep egy büszke pillanat, de az elért sikerek mellett fontos az elvégezett munka megbecsülése is. Törekvéseinkben, bérharcunkban tehát az EPSU támogatást nyújt, ahogy eddig is tette. A kedves szavak mellett az összetartás és összefogás fontosságát is kiemelte a főtitkár.

Jubileum

A felszólalások sorát Szűcs Viktória, a BDDSZ elnöke zárta. Köszöntőjében elsőként átadta Dr. Koncz József és Mester Jánosné tiszteletbeli elnökök személyes jókívánságát és üdvözletét (akik egészségi állapot, illetve családi ok miatt nem tudtak részese lenni a rendezvénynek.) Majd kitért a bölcsődei szakszervezet múltjára, illetve a bölcsődei szakma és hálózat fontosabb idei évfordulóinak felsorolása után kitért az eddig elért fontosabb eredményekre, kiemelve, hogy azokat csak együtt, közös kiállással, támogatva tudták elérni. Szó esett a jelen eseményeiről, a BDDSZ jogszabálymódosítási kezdeményezéseinek témáiról, továbbá a szervezet és a szakma jövőjét érintő fontos kérdésekről. Szűcs Viktória kiemelte, hogy az elért események bizakodóvá teszik, és abban a hitében erősítik meg, hogy csak magukért, egymásért kiálló emberek tudnak eredményeket elérni.

Piknik

A köszöntők után következett az ünnepi műsor, amelyben hangszeres bemutató mellett néptánc és modern tánc is helyet kapott. Az Isaszegi Önkéntes Tűzoltó Egyesület, valamint az önvédelmi gyakorlatok bemutatójából hasznos tanácsokat lehetett ellesni vészhelyzet esetére.

A közösségi testmozgásról egy meglepetés szirtaki flashmob és Gerendás Hajni zumba bemutatója gondoskodott.

Jubileum

A színpadi produkciókkal párhuzamosan volt még ugrálóvár, arcfestés, lufihajtogatás és buborékfújás is, a gyerekek legnagyobb örömére.

piknik

A helyszínen kialakított szakmai kuckóban az ELTE és az Eszterházy Károly Egyetem bemutatkozása, a HOR Zrt. játékbemutatója, a S-Cool Days kreatív gyermeknevelési eszköztárára, és K. László Szilvia írónő varázslatos mesesarka kapott helyet, így a műsor mellett a szakmai dolgok iránt érdeklődők is megtalálták a maguk számára kedvükre való elfoglaltságot.

jubileum

A BDDSZ külön standdal készült, ahol számos hasznos és ingyenes kiadvány várta az érdeklődőket, illetve BDDSZ tisztségviselők álltak rendelkezésre a felmerülő kérdések kapcsán, a bátrabbak élő társasjátékot játszhattak, és munkavállalói totót is kitölthettek, a jó válaszokért egy kisebb ajándékot kaptak.

Jubileum

A rendezvény egyik hangsúlyos színfoltja volt az alapszervezetek főzőversenye. Harmadik helyen a Főző-hősök vörösboros sertéspörköltje, a második helyen a 15. kerületi alapszervezet pincepörköltje végzett. A zsűri az első díjat a Csepeli Csipet Csapat vörösboros marhapörköltjének ítélte oda.

Jubileumi Piknik

Alapszervezeteink és meghívott vendégeink felajánlásával összegyűjt közel 50 értékes tombolatárgy kisorsolását nagy izgalom és várakozás előzte meg.  

A hangulatos zenei szórakoztatásról a CSM Projekt és a gentleman zenekar gondoskodott.  

A remek környezet, a tartalmas és változatos programok biztosították azt, hogy minden korosztály megtalálta a neki tetsző lehetőséget a kikapcsolódásra.

ÍJUbileumi Piknik

 

A rendezvényről készült fotók elérhetők ITT.