december 2022

Újabb eredményes BDDSZ kezdeményezésű jogszabálymódosítás gyógypedagógiai pótlék ügyben!

Több bátor bölcsődei dolgozó bíróság elé vitte a ki nem fizetett gyógypedagógiai pótlék igényét. A perekben eljárt bíróságok, az SNI gyermekek ellátása esetén járó gyógypedagógiai pótlékjogosultság visszamenőleges megítélése mellett rámutattak az erről szóló jogszabály pontatlanságára is.

Ezért a BDDSZ sürgősséggel jogszabálymódosítást kezdeményezett a KIM-nél 2022 októberében. 

Mindezeknek köszönhetően a minisztérium pontosította a vonatkozó jogszabályt (257/2000. Korm. rendelet 15. § (6) bek.). 

Bölcsődei dajkát, kisgyermeknevelőt, konyhalányokat, dietetikus élelmezésvezetőt, élelmezésvezetőt és mosónőt keres a Kőbányai Egyesített Bölcsődék

állásdömping
Forrás: Pixabay

 

Bölcsődei dajkát, kisgyermeknevelőt, konyhalányokat bölcsődei és iskolai konyhákra, dietetikus élelmezésvezetőt, mosónőt és élelmezésvezetőt keres a Kőbányai Egyesített Bölcsődék. 

Petíció átadása az egységes ágazati bértábláért

A BDDSZ a Bölcsődei felmérés 2022 címet viselő országos vizsgálata során képet kapott arról, hogy az ágazatban dolgozók számára melyek a legégetőbb, megoldásért kiáltó problémák. A területről 5403 db kitöltött kérdőív érkezett vissza, és a kiértékelésük szerint 3219 fő jelölte meg a bölcsődei dolgozók önálló ágazati bértáblájának kialakítását, mint igényt.

Koragyermekkori nevelés és gondozás, és az idősek tartós ápolása Magyarországon című országos workshop panelbeszélgetés

A Közép-európai Munkaügyi Kutatóintézet (CELSI - Central European Labour Studies Institute) 2022. november 29-én rendezte a Koragyermekkori nevelés és gondozás, és az idősek tartós ápolása Magyarországon című országos workshop panelbeszélgetését a Benczúr Hotelben.