március 2022

A mi besorolásunk története

Közel 3 éve kezdődött kálváriánk, amit szeretnénk megosztani veletek:

Bölcsődében dolgoztunk kolléganőmmel, ő konyhai kisegítő, én mosó- és vasalónő munkakörben. Munkáltatónk iskolai végzettségként mindkettőnknél az általános iskola 8 osztályt vette figyelembe, ez alapján az „A” fizetési osztályba sorolt minket, mivel ezek a munkakörök 8 általános iskolával betölthetőek, hiába rendelkeztünk szakmunkás, ill. középfokú végzettséggel. Tudomásunkra jutott, hogy másik kerületben az ugyanebben a munkakörben dolgozók magasabb fokozatú fizetési osztályba vannak sorolva.

Bölcsődei dajka munkakör betöltésére vonatkozó BDDSZ javaslat befogadva!

A Magyar Közlöny 2022. évi 58. számában megjelent a Miniszterelnökséget vezető miniszter 5/2022. (III. 28.) MvM rendelete, mely módosította a személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti, gyermekvédelmi intézmények, valamint személyek szakmai feladatairól és működésük feltételeiről szóló 15/1998. (IV. 30.) NM rendeletet, továbbá a személyes gondoskodást végző személyek továbbképzéséről és a szociális szakvizsgáról szóló 9/2000. (VIII. 4.) SzCsM rendeletet, az alábbiak szerint: 

Bölcsődei felmérés 2022

A BDDSZ Bölcsődei felmérés 2022 címmel országos vizsgálatot indít arra vonatkozóan, hogy az ágazatban dolgozók szerint mi az a 3 legégetőbb probléma, ami őket érinti, amik megoldásában a Szakszervezetnek lépéseket kell tenni. Vannak olyan problémák, melyek országos érdekképviseletet igényelnek, és vannak olyanok, melyek megoldása csak helyi szinten lehetséges. A helyben megoldandó feladatok esetén a BDDSZ Országos Iroda képzéseket, irányvonalakat és szakmai segítséget tud nyújtani.