december 2020

BDDSZ siker a Kjt. 61.§ (3) bek. visszaépítésében, azaz E fizetési osztály marad az 54, 55-ös számmal kezdődő OKJ szakképesítések besorolása

Kihirdetésre került december 21-én a Magyar Közlöny 282. számában egy felsőoktatási salátatörvényben az egy évvel ezelőtt hatályon kívül helyezett Kjt. 61.§ (3) bekezdésében rögzített besorolási szabályok visszaépítése, amely szabály visszahozásáért szervezetünk több mint 10 hónapon keresztül kitartóan és végül eredményesen képviselte az érintett közalkalmazotti körben dolgozók érdekeit, először a szociális ágazati érdekegyeztetés (SZÁÉF), majd az országos közalkalmazotti érdekegyeztetés (KOMT) szintjén.

Megjelent a szociális ágazatban dolgozók veszélyhelyzet idejére vonatkozó ingyenes utazásáról szóló rendelet

Tegnap megjelent a Kormány 582/2020. (XII. 15.) sz. rendelete, amelyben teljesíti a szociális ágazatra vonatkozó ingyenes utazási igényünket, amit már a tavaszi időszakban is előterjesztettünk!

Reméljük a béremelési kérésünk is meghallgatásra kerül...

1. § (1) Ingyenesen, a menetjegy megvásárlása nélkül veheti igénybe az országos, regionális és elővárosi (a továbbiakban:

Helyettesítési pótlék és ami mögötte van...

2021. január 1-jétől a már ismert/alkalmazott korábbi bér- és pótlékelemek mellett, a korábban alkalmazandó Kjt. 24.§ (1) bek. szerinti helyettesítési díj helyett, a Kjtvhr. 15. § (10) bek alapján 2021. január 1-jétől helyettesítési pótlékot kell fizetni a bármilyen okból távollévő kisgyermeknevelő részére – amennyiben a társ-kisgyermeknevelő egyedül látja el a csoportot.