A negyvenezer forintos magánbölcsődei támogatásról kérdezett minket a 444.hu és az ATV

A negyvenezer forintos magánbölcsődei támogatásról kérdezett minket a 444.hu és az ATV

2021.10.21. cs - 09:19
Posted in:

A negyvenezer forintos magánbölcsődei támogatás a férőhely hiányt nem oldja meg című cikkében a 444.hu körüljárta, hogy a Novák Katalin (Családokért felelős tárcanélküli miniszter) által bejelentett akár havi maximum negyvenezer forintos támogatás mennyire új program, vagy csak egy korábbi támogatási program módosított változata. A cikk kitért a pályázási feltételekre is, valamint arra, hogy mire elég ez az összeg vidéken és mire a fővárosban.

Szűcs Viktória a BDDSZ elnöke szerint ez az intézkedés egy kényszermegoldás, hiszen olcsóbb az államnak a támogatást biztosítani, mint felépíteni egy új, komplex bölcsődét, és véleménye szerint mindez még nem kezeli a férőhelyhiányt.

A szakszervezeti elnök kitért arra is, hogy az elmúlt több mint tíz évben a jogszabályokkal való varázslás hogyan emelte meg a férőhelyek számát, ahogy arról is beszélt, hogy véleménye szerint milyen komplex okai vannak annak, hogy nem sikerül a kormánynak elérni a férőhelyszámok több mint húszezres tervezett emelését.

 

Szűcs Viktória_ATV
Szűcs Viktória BDDSZ elnök az ATV Híradóban

 

A kisgyermekes édesanyák kormányzati támogatásáról érdeklődött az ATV Híradója is október 10-én: A híradásából az is kiderül, hogy ez egy kiegészítő támogatás azoknak a szülőknek, akiknek a gyermekei nem jutnak be állami bölcsődékbe. Szűcs Viktória szakszerveti elnök azt is elmondta a riportban, hogy amennyiben lenne elegendő férőhely az állami fenntartású bölcsődékben, úgy nem lenne szükség ilyen ún. pénztranszferekre.