2018. április 16-17-én került megrendezésre Budapesten 'A kisebbségek jogainak előmozdítása a munkahelyeken és a közösségekben" témájú zárókonferencia, amely a  Kisebbségek jogai című projekt zárórendezvénye. A projektben lengyel, grúz, cseh, szlovák, moldáv és magyar szakszervezeti konföderációk és civil szerveztek vettek részt.

A Visegrádi Alap és a Keleti Partnerség Platform által finanszírozott projekt első eseménye a résztvevők saját országában tartott szeminárium volt, ahol a helyzetfelmérés, problémafelvetés és a lehetséges következő lépések meghatározása volt a cél. A magyarországi szeminárium  2017. október 30-án volt Budapesten, ahol a SZEF tagjai és a kisebbségek helyzetével foglalkozó aktivisták és szakértők vettek részt. A projekt másik nagy eseménye volt egy grúziai szeminárium, amin Dobrovits Orsolya (KKDSZ-SZEF) vett részt. 

A budapesti zárókonferencián lengyel, grúz, moldáv és magyar szakszervezeti képviselők voltak jelen, a BDDSZ részéről Bogóné Juhász Orsolya és Godó Dóra.

Az első napon az egyes országok ismertették az országukban fennálló helyzetet, a kisebbségek problémáit, a jogi alapokat és minden ország bemutatta a hazai szeminárum legfontosabb információit, konklúzióit. A második napon a munkahelyi és közösségeken belüli diszkriminációról esett szó, a résztvevők felvázoltak egy-egy problémát és megoldási javaslatokat tettek, majd a délután folyamán a jelenlévők  összegyűjtötték a hazájukban tapasztalt jó gyakorlatokat, amellyel a kisebbségek munkavállalását, életét, beilleszkedését lehetne javítani. A nap végén megfogalmazódott az ilyen témájú találkozók igénye, további folytatása és számos más résztvevő bevonása is a kisebbségek jogainak pozitív előmozdítása érdekében.   

Üdvözöljük! (bővebb tartalomért regisztráció után lépjen be)


Amennyiben regisztrálni szeretne kattintson a linkre: Regisztráció


Köszöntjük Ilona nevű olvasóinkat!

Szavazás (csak regisztrált felhasználók!)

Egyetért-e a szociális ágazatban dolgozók béremelésének elodázhatatlan szükségességével? (Csak regisztrált tagi felület!)
igen
97%
nem
3%
nem tudom
0%
Összes szavazat: 62

Találj meg minket a Facebook-on

Hirdetés