Tisztelt Sztrájkoló Önkormányzati Dolgozók!

A Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete elfogadhatatlannak tartja, hogy közel 10 éve nem változott az önkormányzati köztisztviselők illetményalapja és ezen a Kormány - úgy tűnik - nem kíván változtatni, miközben a költségvetés a bérfejlesztést lehetővé tenné, ez abból is látszik, hogy a Kormány az elmúlt év végén 200 milliárd forintot szórt szét az adófizetők pénzéből különféle egyházi támogatásokra és beruházásokra. Ebből az összegből, épp úgy juthatott volna a köztisztviselői illetményalap emelésére, mint ahogyan juthatott volna a forráshiányos és bérezésében is alul-értékelt egészségügyi- és szociális, vagy kulturális ágazatra egyaránt.

A 10 éve változatlan 38.650 Ft-os illetményalap rendkívül méltánytalan bért biztosít az önkormányzati köztisztviselők számára, ami teljességgel elfogadhatatlan! Tisztában vagyunk azzal, hogy a jelenlegi helyzeten elsősorban csak a Kormány tudna változtatni! Sajnálatos, hogy a békés út, azaz a tárgyalások nem vezettek eredményre és a végső eszköz alkalmazásához szükséges a dolgozóknak folyamodni.

A bölcsődei szakszervezet szolidaritásáról biztosítja valamennyi önkormányzati köztisztviselőt, aki a január 12. és január 15. napján megtartásra kerülő sztrájkban részt vesz!

Kívánjuk, hogy a sztrájk elérje célját és az önkormányzati köztisztviselők illetménye pozitív irányba változzon, annak érdekében a dolgozók tisztességes megélhetése biztosított legyen, illetve, hogy a területen fennálló fluktuáció megálljon és az állampolgárok gyors, szakszerű helyi ügyintézése elérhető és zökkenőmentes legyen.


Kívánjuk, hogy a 2018. januári önkormányzati sztrájk elérje célját!

Budapest, 2018. január 11.

Szolidaritással:

Szűcs Viktória,
BDDSZ elnök

Üdvözöljük! (bővebb tartalomért regisztráció után lépjen be)


Amennyiben regisztrálni szeretne kattintson a linkre: Regisztráció


Köszöntjük Ilona nevű olvasóinkat!

Szavazás (csak regisztrált felhasználók!)

Egyetért-e a szociális ágazatban dolgozók béremelésének elodázhatatlan szükségességével? (Csak regisztrált tagi felület!)
igen
97%
nem
3%
nem tudom
0%
Összes szavazat: 62

Találj meg minket a Facebook-on

Hirdetés