Közétkeztetők kézikönyve III.

Közétkeztetők kézikönyve III.

2021.10.22. p - 10:12
Posted in:

A közétkeztetők kézikönyve könyvsorozat III. kötete, „A bölcsődei és óvodai étkeztetésről, nem csak közétkeztetőknek” című könyv ajánlott mindazoknak, akik munkájuk, életük vagy tevékenységük révén kapcsolatba kerülnek a bölcsődés és az óvodás korosztályok étkeztetésével, élelmezésével.

A dietetikus–élelmiszer-minőségbiztosítási agrármérnök szakember szerzőpáros a kötet összeállításánál igyekezett az olvasók eltérő igényeit figyelembe véve, életkor szerint csokorba gyűjteni a tudományos alapú információkat, valamint a jogszabályokból, alapprogramokból, módszertani levelekből kivonatolva és értelmezve az étkeztetésre, táplálkozásra vonatkozó részeket.

A könyvben közel 300-féle 10 adagos recept található csecsemő-, bölcsődés és óvodás kiszabatokkal, mindhárom korcsoportban elkészítési javaslattal, valamint egy adagra vonatkoztatott energia- és tápanyagszámítással. A receptek az egészséges, normál ütemben fejlődő gyermekek étrendjébe illeszthetők, azonban külön fejezet foglalkozik az ételallergiák egyes típusaival, azok felismerésével és a rá vonatkozó jogszabályokkal, és egy fejezet a gyakran hallott, elterjedt tévhitek eloszlatásával. Némely ételféleségről fotó is található a Színes mellékletben.

E hiánypótló munka ajánlott:

  • bölcsődék, mini bölcsődék,
  • családi bölcsődék, munkahelyi bölcsődék,
  • csecsemőotthonok,
  • állami és magánóvodák élelmezési munkatársainak,
  • szülőknek és nevelőknek.

Szintén haszonnal forgathatják az élelmezésügyi és dietetikai szakképzés oktatói, valamint tanulói.

Szakmai támogatók:

Magyar Dietetikusok Országos

Magyar Bölcsődék Egyesülete

Családbarát Magyarország Program