• bér

A bölcsődei és gyermekvédelmi dolgozók pedagógus életpályásaira is vonatkozik a szakmai pótlék bevezetése július 1-jétől

A bölcsődei és gyermekvédelmi dolgozók pedagógus életpályásaira is vonatkozik a szakmai pótlék bevezetése július 1-jétől

2020.02.25. k - 22:03
Posted in:

Júliustól tíz százalékkal emelkedik a pedagógusok bére - jelentette be az emberi erőforrások minisztere hétfőn Budapesten. A tárcavezető újságírók előtt elmondta: "a béremelés technikailag ágazati szakmai pótlék bevezetésével valósul meg, amelyre minden pedagógus munkakörben dolgozó jogosult. Az intézkedés csaknem 170 ezer pedagógust érint. Kifejtette: a gyakornoki besorolású pedagógusok esetében a garantált diplomás bérminimumon felül érvényesül az ágazati pótlék, amely január elsejétől már 8 százalékkal emelkedett. Ezzel az újabb 10 százalékos emeléssel fél év alatt 18 százalékkal nő a gyakornokok bére."

A szakmai pótlék bevezetése következtében megvalósuló bérintézkedés vonatkozik a bölcsőde, mini bölcsőde pedagógus munkaköreire (kisgyermeknevelő, szaktanácsadó, gyógypedagógus, pszichológus), illetve a gyermekvédelmi ágazat 12 pedagógus munkakörére is.

A bölcsődei, mini bölcsődei pedagógus munkakörökben foglalkoztatottakat a szakmai pótlékkal megemelt pedagógus életpályás illetményen felül - a 2020 januárja óta folyósított - bölcsődei pótlék is megilleti.
A szakmai pótlék bevezetéséről szóló jogszabály megjelent a Magyar Közlöny 2020. évi 28. számában.

A július 1-jétől érvényes keresetnövelő intézkedést bemutató segédtáblákat hamarosan elkészítjük és közreadjuk.