április 2021

Normális az új normális? - online május 1.

Normális az új normális? címmel aktuális témákkal, sokszínű programmal készül az idei május 1-je  a SZEF és az ÉSZT konföderációk együttműködésében.

A műsor este 18:30-tól a Partizán csatornáján lesz követhető.

18:30: A szakszervezeti együttműködés kihívásai ma Magyarországon, Dvorácskó Balázzsal (SZEF)

18:40: Ételfutárok a munkaerőpiacon, "bringás futárokkal"

Aláírásgyűjtés a szociális ágazati összevont pótlékra jogosult bölcsődei, gyermekjóléti, gyermekvédelmi és szociális ellátásban dolgozók bérrendezésért!

A Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete  aláírásgyűjtést  indít a szociális ágazati összevont pótlékra jogosult bölcsődei, gyermekjóléti, gyermekvédelmi és a szociális ellátásban dolgozók bérrendezéséért.

Az érintett dolgozói kör (bölcsődékben: élelmezésvezető, adminisztratív dolgozó, konyhai alkalmazott, egyéb technikai munkatárs, a családi és munkahelyi bölcsődék foglalkoztatottai, illetve a gyermekvédelmi és szociális ellátásban foglalkoztatott dolgozók):

Szakszervezeti kezdeményezésre történik a bölcsődei dolgozók soron kívüli oltása

A Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete március 5-én sajtóközleményben kérte a kormányt, miután kormányzati  döntés született arról, hogy az iskolákat és óvodákat március 8-tól központilag bezárják, a bölcsődéket viszont nem, hogy a bölcsődei dolgozóknak soron kívül biztosítsanak védőoltást a COVID-19 ellen.