március 2020

A BDDSZ Országos Iroda közleménye

Ezúton szeretnénk tagjainkat, a munkánk iránt érdeklődőket tájékoztatni, hogy  a kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel  a BDDSZ Országos Iroda munkatársai munkájukat hétfőtől (március 23.) otthonról végzik, bizonytalan ideig.

A honalapunkon szereplő mobilszámokon és e-mail címeken elérhetők vagyunk, a vezetékes telefonra érkező hívásokat viszont nem tudjuk fogadni.

A tájékoztatást, érdekképviseleti munkát változatlan módon folytatjuk!

BDDSZ Országos Iroda

Ajánlás a koronavírus kapcsán kialakult foglalkoztatási kérdésekről

2020. március 14. napjától „a bölcsődei ellátást végző intézmény, valamint az óvoda elhelyezkedése szerinti települési önkormányzat polgármestere – a fővárosban a fővárosi kerületi polgármester – (a továbbiakban együtt: polgármester) a bölcsődei és az óvodai ellátást végző intézmények esetében rendkívüli szünetet rendelhet el.” [45/2020. (III. 14.) Korm. rendelet 2. §]. A rendkívüli szünet ideje alatt a gyermekek napközbeni ellátása szünetel, illetve egyes esetekben - fenntartói döntés alapján - ügyeleti formában működik.

Az ETUC magyarországi tagszervezeteinek véleménye a „koronavírus” kapcsán kialakult munkajogi kérdésekről

Az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) magyarországi tagszervezetei, az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT), a LIGA Szakszervezetek, a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ), a Munkástanácsok Országos Szövetsége (MOSZ) és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) közös állásfoglalást fogadott el a koronavírus kapcsán kialakult munkajogi kérdésekről.