augusztus 2019

Sokan vállalták szelfivel nettó bérüket

Szervezetünk a "Mutassátok meg a nettó béreteket egy szelfivel "bölcsis" fiatalok!"  kampányának meghirdetése után záporoztak a bölcsődei dolgozók nettó béréről készült képek.

Sokan vállalták tehát  a bölcsődében dolgozók közül nettó fizetésüket egy szelfivel. A döbbenetesen alacsony bérek nyilvános felvállalása a sajtó érdeklődését is felkeltette.

Jó gyakorlat és jó munka a koragyermekkori nevelés, gondozásban - OECD Publikáció

OECD publikáció: "Jó gyakorlat és jó munka a koragyermekkori nevelés, gondozásban

A jelentés felvázolja a helyes gyakorlati szakpolitikai intézkedéseket a kora-gyermekkori nevelés, gondozásban foglalkoztatottak munkahelyének javítása és a magas színvonalú munkaerő felépítése érdekében. 

Naprakész áttekintés a gyermek- és család politikákról az EU-országaiban 

A gyermekekbe történő befektetés európai platformja (EPIC) frissítette országprofiljait, amelyek "naprakész áttekintést nyújtanak a gyermek- és család politikákról az összes EU-országban. 

A legújabb politikai fejlemények mellett a profilok tartalmaznak példákat a nemzeti szakpolitikai és gyakorlati innovációkra, valamint az Eurostat fő mutatóira is, amelyek az Európai Bizottság 2013. februári ajánlásának „A gyermekekbe történő befektetés: a hátrányos helyzetű ciklus megszakítása” című szakpolitikai pilléreire vonatkoznak.

"Alacsony fizetés miatt kevés a bölcsődei dolgozó."

Szűcs Viktóriát az ATV reggeli műsorában kérdezték, a bölcsődei férőhelyek emelése kapcsán, a bölcsődei dolgozók jelenlegi és tervezett bérhelyzetéről, a pályára kerülés és a pályán maradás  nehézségeiről, az utánpótlás problémájáról.

A BDDSZ elnöke a jelenlegi helyzet tényeinek értékelése mellett megoldásként  a dolgozók tudatosabb munkavállalását, hatékonyabb érdekképviseleti  képességét emelte ki, hiszen ezzel  a tudatos kiállással  már egységet és erőt mutathatnának, nyomást gyakorolhatnának a döntéshozókra. 

Országos Iroda

Szűcs Viktória, elnök
Tel.: 06-1/311-0645
Mobil: 06-20/418-7203
Mail: szucs pont viktoria kukac bddsz pont hu

Tájékoztatjuk, hogy Szűcs Viktória BDDSZ elnök, 2022. október  25. napjától gyermekvállalás miatt tartósan távol van. Az elnök tartós távolléte idején a napi operatív ügyeket (a BDDSZ Ügyvivő Testületének döntése alapján)
Scheer Ferencné Éva, BDDSZ ügyvivő látja el.
Elérhetőségei:
Mobil: 06-20/927-8841
E-mail: eva pont scheer kukac bddsz pont hu