Scheer Éva Józsefváros Díszpolgára

Scheer Éva Józsefváros Díszpolgára

2021.11.08. h - 15:27
Posted in:

Örömmel tudatjuk (mi is), hogy Scheer Ferencné Éva, bölcsődei szakértő, BDDSZ ügyvivő Józsefváros Önkormányzatának döntése alapján Díszpolgári kitüntetést kapott 2021. november 7-én.

Scheer Évát a bölcsődei területen belül és azon kívül is sokan ismerik, szeretik, tisztelik. Tanárként, képzőként és mentorként, vagy akár vizsgaelnökként, illetve bölcsődei szakértőként, sok régi és jelenlegi bölcsődei szakember ismeri személyesen. Aki hallota előadásait, hozzászólásait, vagy szakmai véleménnyilvánítását pontosan tudja, hogy milyen szeretettel és elhivatottsággal, naprakész szakmai tudással és alázattal beszél a bölcsődei szakmáról,  a bölcsődék és a bölcsődei munka értékeiről.
Tanárként, mentorként mindig értő figyelemmel hallgatja meg a problémákat, majd válaszában némi humorral és sok bölcsességgel feloldja azok súlyát, és rögtön a megoldás irányába orientál úgy, hogy észrevétlenül rávezeti a kérdezőt a saját öntevékenységére, miközben megmutatja a fényt az alagút végén.

Éva 41 évet dolgozott Józsefvárosban eleinte kisgyermekgondozóként, majd szakmai vezetőként, végül munkáltatóként. Ezek alatt az évtizedek alatt nem csak létrehozta Józsefvárosban az ország egyik legjobban működő bölcsődei hálózatát, hanem egyik alapítóként bábáskodott az Európában is egyedülálló Bölcsőde Múzeum létrehozásában is. Mindennapi tevékenységével, példát állít mindannyiunk elé. Megmutatja, hogy hogyan lehet alázattal, figyelemmel folyamatosan jelen lenni a szakma, a családok és a munkatársak életében; hogy hogyan kell és lehet kiégés nélkül, folyamatosan megújulva tenni és tenni a bölcsődei területért.

Tegnap egy életpálya lett elismerve, megköszönve Józsefváros Önkormányzata által.
Scheer Ferencné, Évát Józsefváros Díszpolgárává avatták.
Nem mindennapi dolog ez!
A BDDSZ nevében szívből gratulálunk a kitüntetéshez! 

Éva életútja és a kapott  kitüntetés szemmel is láthatóvá tette, hogy megéri menni mindig tovább, előre, emelt fővel, megalkuvás nélkül.
Sokakért, és önmagáért a bölcsődei szakmáért.
Menjünk tovább együtt ezen az úton!
Köszönjük Éva, hogy itt vagy, hogy velünk vagy a BDDSZ-ben is, és az egész szakmában!

A díjátadóhoz készített videó itt.

 

Díszpolgári Oklevél