Búcsú Mile-Király Beatrixtól

Búcsú Mile-Király Beatrixtól

2021.03.29. h - 10:27
Posted in:

Mély megrendüléssel értesültünk, hogy Mile-Király Beatrix, szervezetünk tisztségviselője, a XXIII. kerületi Rézöntő utcai bölcsőde vezetője hosszantartó, súlyos betegség után vasárnap elhunyt.

Emberközpontú, empatikus, bölcs, jókedvű és nyitott személyiség volt, aki mindenkiben és minden helyzetben meglátta a jót. Vérbeli kisgyermeknevelő, nagyszerű bölcsődei szakember, remek kolléga, akinek csodás családja is óriási erőt adott a mindennapokban.  

Életében fontos helyet foglalt el a bölcsőde és az, hogy a koragyermekkori nevelés területén képezze magát. 1988-ban csecsemő- és kisgyermekgondozói, majd az ETI-ben 1995-ben bölcsődei szakgondozó szakképesítést szerzett. 2011-ben, szinte az elsők között kezdte el az ELTE-n főiskolai tanulmányait és 2014-ben csecsemő-és kisgyermeknevelő BA képesítést szerzett.  Ezek után közvetlenül az integrált szülő-csecsemő konzultáció szakirányú továbbképzésben is részt a vett a SOTE-n.

Pályáját a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék Horánszky utcai Bölcsődében kezdte kisgyermeknevelőként, majd 2010-től bölcsődevezető-helyettesként és megbízott bölcsődevezetőként is dolgozott. 2016-tól a XXIII. kerületi Rézöntő utcai bölcsőde vezetője.

Szakmai ismereteinek folyamatos a bővítése mellett a dolgozói érdek-képviseletet is fontosnak tartotta. 1983 óta szakszervezeti tag, 2007-től 2016-ig a VIII. Kerületi alapszervezet titkára, majd 2017- től a BDDSZ Gazdasági Ellenőrző Bizottságának tagja. Elkötelezetten hitt a közösség erejében, az összefogás fontosságában. Mindig mindenben számíthattunk rá: ötletire, mozgósító erejére, kitartására, lelkesítő, optimista hozzáállására.

Legnagyobb sikerének a családját tekintette. Rendkívül büszke volt három gyermekére, hat unokájára és férjére.

Óriási erő lakozott benne, amellyel példát mutatott mindenkinek, hogy a legnagyobb nehézségeben is hinni kell. Ez a mély bizalom, kitartás jellemezte egész életét.

Csodás embert, nagyszerű szakembert, remek kollégát veszítettünk el.

Részvétünk a családnak, hozzátartozóknak és kollégáknak!

Nyugodj békében, drága Bea!