"A védőfelszerelést sokszor a bölcsődei dolgozóknak kell megvenni." - Szűcs Viktória az ATV Híradójában

"A védőfelszerelést sokszor a bölcsődei dolgozóknak kell megvenni." - Szűcs Viktória az ATV Híradójában

2020.11.17. k - 14:38
Posted in:

A települési önkormányzatoknak jogszabályi tiltás szerint a fenntartásuk alatt álló óvodákat és bölcsődéket nem zárhatják be. Ezekben a  gyermekintézményekben egyre több a koronavírussal fertőzöttek száma, illetve az sem segíti a megelőzést, hogy néhol nagy a zsúfoltság ezekben az intézményekben.

Az ATV pénteki Híradójában az önkormányzati fenntartású óvodák és bölcsődék pandémiás helyzetéről készítettek egy rövid anyagot, amelyben a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnökét is megszólaltatták.

Szűcs Viktória elmondta, hogy a korábban az volt a tendencia, hogy  a gazdagabb önkormányzatok biztosították a dolgozók tesztelését a bölcsődékben, a kevésbe tehetős településeken erre nem volt anyagi  lehetőség. Most viszont 484/2020. (XI. 10.) kormányrendelet említi a bölcsődei dolgozók kötelező tesztelést, viszont ennek a részleteit tartalmazó  kormányrendelet még nem ismert.

A BDDSZ elnöke az is elmondta, hogy az is gondot jelent, hogy a védőfelszerelést sokszor a bölcsődei dolgozóknak megvenni annak ellenére, hogy ennek biztosítása a munkáltató kötelezettsége.