Tisztelet és megbecsülés jár a szociális ágazatnak! November 12 - Szociális Munka Napja

Tisztelet és megbecsülés jár a szociális ágazatnak! November 12 - Szociális Munka Napja

2020.11.12. cs - 08:40
Posted in:

Tisztelettel és szeretettel köszöntjük a szocális ágazat valamennyi dolgozóját november 12-én a Szociális Munka Napja alkalmából! Külön köszöntjük a BDDSZ Gyermekvédelmi Alapszervezetének valamennyi Tagját!

Sok szeretettel gratulálunk Laluska Erzsébetnek a BDDSZ Gyermekvédelmi Alapszervezete titkárának a Fővárosi TEGYESZ munkatársai által odaítélt 2020. Év Szociális Munkása Díjhoz!

A szociális terület dolgozói azok az elkötelezett dolgozók, akik segítséget nyújtanak a társadalom legelesettebb állapolgárai számára, gondozzák és segítik az időseket, a speciális szükséglettel élő személyeket,  védelmezik és segítik a rászoruló gyermekeket és családokat; ellátást nyújtanak a hajléktalanoknak.

A koronavírus járvány előtérbe hozta a szociális területen dolgozók fontosságát, emellett rávilágított a szociális rendszer tátongó lyukakból álló hálójára és a szociális ágazat fontosságára!

A szociális ágazat dolgozói kezdetektől ott állnak a járvány ideje alatt az ellátottak, gondozottak mellett, de nekük maguknak is szükségük van a gondoskodásra, védelemre.

Egyrészt a járvány idején, maszkokra, kesztyűkre, kézfertőtlenítőre, védő- és munkaruházatra van szükségük. Ezenkívül megfelelő tárgyi feltételekre és eszközökre, elegendő számú, jól képzett személyzetre,  továbbá adekvát és betartható szakmai protokollokra, hogy biztonságban legyenek, hogy ne veszélyeztessék az általunk ellátottakat, saját magukat és családjukat. 

Nélkülözhetetlen számukra a folyamatos teszteléshez való hozzáférés, ami életeket menthet!

Ezen kívül a tisztelet és a megbecsülés is nélkülözhetetlen, ami tisztességes bért, erkölcsi elismerést és jogbiztonságot jelent!

A BDDSZ kiáll a szociális ágazat dolgozóinak jogai és tisztességes bérezése mellett!

Ezúton köszönjük valamennyiüknek  áldozatos munkájukat!
 Köszönjük továbbá azt a helytállást, amit a pandémia alatt az ágazat ellátottaiért, a társadalomért végeznek egy rendkívül bizonytalan, eszköztelen és forráshiányos, szakmai kihívásokkal teli helyzetben!

Ezúton kívánunk a Szociális Munka Napja alkalmából mindannyiuknak nélkülözésmentes hétköznapokat, és családi életükhöz sok boldogságot!

Vigyázzanak magukra!

Budapest, 2020. november 12.

Szűcs Viktória
BDDSZ elnök