Aláírásgyűjtés a szociális ágazati összevont pótlékra jogosult bölcsődei, gyermekjóléti, gyermekvédelmi és szociális ellátásban dolgozók bérrendezésért!

Aláírásgyűjtés a szociális ágazati összevont pótlékra jogosult bölcsődei, gyermekjóléti, gyermekvédelmi és szociális ellátásban dolgozók bérrendezésért!

2021.04.10. szo - 10:02
Posted in:

A Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete  aláírásgyűjtést  indít a szociális ágazati összevont pótlékra jogosult bölcsődei, gyermekjóléti, gyermekvédelmi és a szociális ellátásban dolgozók bérrendezéséért.

Az érintett dolgozói kör (bölcsődékben: élelmezésvezető, adminisztratív dolgozó, konyhai alkalmazott, egyéb technikai munkatárs, a családi és munkahelyi bölcsődék foglalkoztatottai, illetve a gyermekvédelmi és szociális ellátásban foglalkoztatott dolgozók):

  • munkája nélkül nincs minőségi szakmai munka az intézményekben, ill. az ágazatban,
  • bérleszakadása jelentős, ami feszültséget generál munkahelyen belül,
  • béremelésük teljesen elmaradt 2021-ben (pl.: szociális ágazati összevont pótlékemelés, vagy más típusú átfogó bérrendezés).

A bérrendezés ügyét az alábbi petíció aláírásával lehet támogatni!

A petíció aláírható papír formátumon, vagy online IDE kattintva.
Fontos információ! Egy személy csak egyszer adhat le támogató aláírást!

Az aláíróív mellékletben, illetve IDE kattintva található meg.

Az aláíróíveket  postai úton  várjuk a BDDSZ 1244 Budapest, Pf.:766 címre.

Postára adási határidő: 2021. április 22.

A petició szövege a következő:

Emberi Erőforrások Minisztériuma
Dr. Kásler Miklós miniszter részére

Tisztelt Miniszter Úr!

A szociális, gyermekjóléti, gyermekvédelmi területen foglalkoztatottak a járványügyi veszélyhelyzet első pillanatától kezdve erőn felül helytállnak a munkahelyükön.

A megfeszített munkavégzés és a koronavírus fertőzésnek való folyamatos kitettség ellenére a területen foglalkoztatottak bérhelyzete a KSH adatai szerint – az elmúlt hat év során történt rendkívül visszafogott kormányzati bérintézkedések ellenére – valamennyi nemzetgazdasági ágazat közül a legalacsonyabbak.
A dolgozók, a járvány kezdete óta semmilyen, a megállapított bérükön felüli juttatásban nem részesültek az államtól.

A fentiek miatt elvárjuk a kormánytól, hogy a szociális ágazati összevont pótlékra jogosult bölcsődei, gyermekjóléti, gyermekvédelmi és a szociális ellátásban foglalkoztatottak számára 30 %-os átfogó illetményemelést biztosítson 2021. január 1-jétől, visszamenőleg, hogy megszűnjenek az ágazaton belüli bérfeszültségek és a keresetek minden dolgozó számára tisztességes megélhetést biztosítsanak. Ezzel is elismerve a szociális, gyermekjóléti, gyermekvédelmi ellátásban dolgozók kulcsfontosságú szakmai munkáját, kitartásukat és emberségüket!

Alulírottak, aláírásunkkal kiállunk az érintettek bérrendezésének ügyéért!

Budapest, 2021. április 12.

Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete