Kiemelt hírek

Fiatal Szakszervezetis Rovat a Klubrádióban

2022. 04. 27-én Szabó Krisztina, a XVII. kerületi Alapszervezet titkára nyilatkozott a Klubrádió Szolidaritás című műsorában arról, hogy fiatalként mit jelent szakszervezeti tagnak lenni, ő maga miért lett tag. Beszélt arról is, hogy szakszervezeti titkárként milyen feladatai vannak, milyen kihívások elé állítja a közösségszervezés, milyen feladatai vannak a BDDSZ-nek és mi kell ahhoz, hogy a fiatalok vonzónak találják a tagsághoz tartozást.

Munkahelyi zaklatás témájú nemzetközi webinár összefoglalója

Az európai szociális párbeszéd szereplői (köztük az EPSU) részvételével évekkel ezelőtt elkészítésre kerültek a munkahelyi zaklatás témájában több szektorra vonatkozó útmutatások = Multisectoral guidelines (https://www.epsu.org/article/multi-sectoral-guidelines-tackle-third-party-violence-and-harassment-related-work)

Webinár - Bölcsődei dolgozók vázizomrendszeri terhelése

A webinár célja, hogy a BDDSZ által a közelmúltban, a bölcsődei dolgozók körében készített országos vázizomrendszeri felmérés eredményei és a megfogalmazott javaslatok bemutatásra, illetve a szakmán belül megvitatásra kerüljenek. További cél, hogy cselekvéseket elindító diskurzus alakuljon ki a szakmán belül.

A webinár ZOOM alkalmazáson keresztül kerül megrendezésre.

NNK tájékoztató: Légtechnikai berendezések és sószobák gyermekintézményi szakszerű alkalmazásához

A Nemzeti Népegészségügyi Központ egy módszertani ajánlást dolgozott ki a gyermekintézmények üzemeltetői számára, melyben részletes szakmai útmutatás található a légtechnikai berendezések szakszerű alkalmazásához.

Az útmutató az alábbi, beltéri levegőminőséget befolyásoló berendezések optimális működtetéséhez, használatához nyújt segítséget: