Kedves Kolléga!
 
Ezúton tájékoztatunk, hogy egy Európai Bizottság által finanszírozott projekt keretében a  Közszolgálati Szakszervezetek Európai Szövetsége (EPSU) a szociális szolgáltatásokban dolgozó munkavállalóktól gyűjt adatokat az alábbi témában online és nyomtatott kérdőíveken:
 
Fizetések és munkakörülmények a szociális ellátásban
 
 
A WICARE célja, hogy szerte Európában javítsa a szakszervezetek adatellátását a szociális szektorbeli bérekre és munkakörülményekre vonatkozóan.
Ez a projekt az EPSU, két kutatóintézet – az AIAS (Amszterdami Egyetem) és a CELSI (Pozsony) –, valamint a WageIndicator Alapítvány közös kezdeményezése.
Az Európai Bizottság által támogatott projekt (VS/2013/0404) 2013 decemberétől 2014 decemberéig tart. A WICARE projekt webhelyén keresztül az összes eredményt közzéteszik, egyebek között a legfontosabb adatok összefoglalóit is 22 nyelven. A WICARE tájékoztat az intézményi gondozással kapcsolatos tevékenységekről, az otthoni gondozásról, a gyermekgondozásról, a szociális munkáról, a tanácsadásról, a jóléti intézményekről, valamint a menekültügyi, közösségi és egyéb szociális szolgáltatásokról. 
 
A WICARE a szociális szolgáltatásokban dolgozó munkavállalóktól gyűjt adatokat online és nyomtatott kérdőíveken. A kérdőívben a bérekre és juttatásokra, a munkaidőre, a nyugdíjrendszerekre, a 
munkakörülményekre és a munkaterhelésre, a munkaszerződésre, a foglalkoztatási szerkezetekre, a szakmai készségekre, a kollektív szerződésben foglaltakra, valamint a fizetéssel való elégedettségre vonatkozó kérdések szerepelnek. A felmérés természetesen elérhető az összes nemzeti nyelven is.

 

Kérjük, hogy segítse az európai szintű kutatást és töltse ki ezt az EU-s (magyar nyelvű) bérkérdőívet!

A felmérés 2014. őszéig tart!

a kérdőív elérhető itt is: http://www.berbarometer.hu/main/munkaber/hosszukerdoiv/felmeres-a-szocialis-szolgaltatasokban-dolgozok-bererol

További info:http://www.epsu.org/IMG/pdf/WICARE_flyer_for_TUs_20131218-HU_Hungary_OK.pdf

 

 

Köszönjük közreműködését!

 

 

Az eredményekről beszámolunk...

 

 

Üdvözlettel:

 

BDDSZ csapata

 

 

 

Üdvözöljük! (bővebb tartalomért regisztráció után lépjen be)


Amennyiben regisztrálni szeretne kattintson a linkre: Regisztráció


Köszöntjük Julianna és Lilla nevű olvasóinkat!

Szavazás (csak regisztrált felhasználók!)

Egyetért-e a szociális ágazatban dolgozók béremelésének elodázhatatlan szükségességével? (Csak regisztrált tagi felület!)
igen
97%
nem
3%
nem tudom
0%
Összes szavazat: 66

Találj meg minket a Facebook-on

Hirdetés