Ez egy: 
Nemzetközi

Szűcs Viktória, a BDDSZ képviseletében  2018. február 7-8-án az Európai Közszolgálati Szakszervezeti Szövetség (EPSU) szervezésében megrendezett "Egy új nemek közötti szerződés felé" című konferenciáján vesz részt Prágában (80 fő résztvevő, 24 európai országból).

A konferencián megfogalmazásra került, hogy szükség van egy ambiciózus európai és globális tervre a nemek közötti egyenlőtlenség, a nemek közötti bérszakadék és a munkahelyi zaklatás kezelése érdekében.

Február 7-én a 3. panelban Szűcs Viktóriának lehetősége volt a gyermekgondozási befektetéshez kapcsolódó tapasztalatait ismertetni a résztvevőkkel, illetve Dr Jerome De Henau (Open University) 2017 tavaszán publikált kutatási adatait erősíteni, aki szerint a GDP 2 %-os beruházása a gondozási gazdaságba (azaz a szociális szektorba, különös tekintettel a bölcsődei ellátásra, sokkal nagyobb megtérülést mutat, mint ugyanezen 2 %-os GDP beruházás az építőiparba, arról nem is beszélve, hogy hány nőnek biztosít közvetlenül és közvetve is munkát az ágazatba való beruházás!) továbbá Szűcs Viktória hangúlyozta  a jó minségű, magas szintű bölcsődei nevelés, gondozás fontosságát, rámutatott a terület alacsony bérezéséből adódó előttünk álló kihívásokra és hazai, illetve európai szintű megoldási javaslatokkal próbálta gazdagítani a konferencia kimenetét.
 

 

Üdvözöljük! (bővebb tartalomért regisztráció után lépjen be)


Amennyiben regisztrálni szeretne kattintson a linkre: Regisztráció


Köszöntjük Illés nevű olvasóinkat!

Szavazás (csak regisztrált felhasználók!)

Egyetért-e a szociális ágazatban dolgozók béremelésének elodázhatatlan szükségességével? (Csak regisztrált tagi felület!)
igen
97%
nem
3%
nem tudom
0%
Összes szavazat: 62

Találj meg minket a Facebook-on

Hirdetés