Ez egy: 
Nemzetközi

Szakszervezetünk 2016.10.05-én (szerdán)  a dán szociális szakszervezet (FOA) egy csoportjával találkozott a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék, Gyermekkert Bölcsőde intézményében(1082 Budapest, Nagytemplom u. 3.). 

A dán vendégek az intézménylátogatás során bepillantást nyertek a magyar bölcsődék életébe, a tárgyi, személyi feltételekbe, amelyet a X. kerületi és a budaörsi bölcsődékről készült videó filmek egészítettek ki. Az Európában egyedülálló Bölcsőde Múzeumban a magyar bölcsőde múltjával is megismerkedhettek, ahol érdeklődéssel hallgatták a több, mint 160 éves történelmünket a résztvevők.

A bölcsődei dolgozók bérhelyzetét, szakszervezetünk felépítését, eredményeit, akcióit és jövőbeni céljait Szűcs Viktória, BDDSZ elnök prezentálta, amelyet  sok kérdés övezett. Mi pedig betekintést nyerhettünk a dán szociális párbeszéd, a sztrájkjog, a munkavédelem, a munkaidő szervezés, és a munkavégzésből adódó testi- és pszichés megterhelés (stressz) megelőzésének fontosságába.

A találkozón felmerült egy szakmai csere-program lehetősége, amellyel a bölcsődei dolgozók tapasztalatszerzési lehetőségeit kívánjuk bővíteni a jövőben. A FOA és a BDDSZ bízik a jövőbeni szoros együttműködésben és egymás akcióinak támogatásában.

A találkozóról készült galéria megtekinthető itt.

 

Üdvözöljük! (bővebb tartalomért regisztráció után lépjen be)


Amennyiben regisztrálni szeretne kattintson a linkre: Regisztráció


Köszöntjük Ilona nevű olvasóinkat!

Szavazás (csak regisztrált felhasználók!)

Egyetért-e a szociális ágazatban dolgozók béremelésének elodázhatatlan szükségességével? (Csak regisztrált tagi felület!)
igen
97%
nem
3%
nem tudom
0%
Összes szavazat: 62

Találj meg minket a Facebook-on

Hirdetés