SZEF a cafetériáról, visszaélési lehetőségről… - a Kossuth Rádióban

 

A cafetéria megtartását javasolják…- m1 Híradóban

Kérik Orbánt, hogy segítsen…- HírTV

Százezer forint készpénzt adna cafetéria címén a kormány

Jövőre 787 milliárdot fordítanak a közszféra dolgozóinak béremelésére, ez mintegy egymillió embert érint - közölte Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján, az Országházban. Bejelentette azt is, hogy a kormány felkérte a gazdasági minisztert, annak vizsgálatára miként lehet készpénzhez juttatni a munkavállalókat. A cafetéria átalakításával a tervek szerint százezer forint készpénzt kapnának a munkavállalók, a többit kapnák meg Szép kártyán.

Lázár: "Itt háború lesz"

A kormány felkérte Varga Mihályt, vizsgálja meg, miként lehet átalakítani a 450 ezres kafetériát, hogy 100 ezer készpénz legyen, a többi SZÉP-kártya. Ugyanez a cél a közszolgálatban, ott is 100 ezer lenne a készpénz, 150 ezer SZÉP-kártya.

Földügyben távol állnak az álláspontok egymástól. Külföldeik és gazdasági társaság előtt nyitná meg a földvásárlást az EU, a kormány ezt nem akarja."Itt nagy vita és háború lesz."

Hat százalék alatt a munkanélküliség

Egy év alatt 73 ezerrel csökkent a munkanélküliek száma, és 5,8 százalékosra mérséklődött a munkanélküliségi ráta a február-áprilisi időszakban - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Többen dolgoznak a KSH szerint, a legnagyobb mértékben 15-64 év közöttiek léptek be a munkaerőpiacra.

Megvan Gaskó utóda a Liga élén

Öt jelölt közül a Liga Szakszervezetek korábbi főtitkárát választotta meg elnöknek a szervezet tanácsa csütörtökön. Doszpolyné Mészáros Melinda az egyetlen nő a szakszervezeti konföderációk élén. Doszpolyné Mészáros Melindát, a Liga Szakszervezetek korábbi főtitkárát választotta meg elnöknek a konföderáció tanácsa csütörtökön. A jelölt a voksok 72 és fél százalékát szerezte meg, mandátuma 2017 decemberéig tart. Az új vezető korábban a Honvédszakszervezet függetlenített tisztségviselője, jogtanácsosa volt. A Liga korábbi közleménye szerint az elnöki posztért Mészáros Melinda mellett indult Buzásné Putz Erzsébet, a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezetének vezetője, Mózes Tibor, az Élelmezésipari Munkavállalók Független Szakszervezetének alelnöke, Nagy Imre, a Liga Szakszervezetek szervezési osztályának volt vezetője, valamint Vámos Csaba, a Kéményseprők Országos Szakszervezetének elnöke is.

Kötelezettségszegési eljárás indul a roma gyerekek szegregációja miatt

Az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a roma gyerekek iskolai szegregációja miatt - jelentették be a szervezet csütörtöki sajtótájékoztatóján Brüsszelben.

A PM kiáll az önkormányzati iskolákért

Az ATV Start vendége Karácsony Gergely társelnök, PM, polgármester, Zugló

Hányszor járnak pórul a sztrájkoló tanárok?

Az ATV Start vendége Mendrey László elnök, PDSZ.

Öveges-program, több száz milliót követelnek

Több száz millió forint szabálytalanul elköltött pénzt kell visszafizetnie két fővárosi és kilenc vidéki önkormányzatnak az uniós forrásból finanszírozott Öveges-program után. A forrást természettudományos iskolai tantermek kialakítására szánták, ám a kétes kifizetésekről a rendőrség megállapította, hogy bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás gyanúja merült fel.

Vita a kötelező szülőtartás körül

Az ATV Start vendége Borbély Zoltán ügyvéd

Szülőtartás, százezreket fizethetünk a kórházaknak

Nemcsak a szülők, hanem az őket gondozó intézmények is bíróságon perelhetnék az ellátási költségekért a gyerekeket vagy hozzátartozókat egy nemrégiben benyújtott törvénymódosítás értelmében. A szakértő szerint a jövőben akár havi százezer forintot is fizethetnek azok, akik eddig nem fizették ki a szüleik térítésköteles ellátását a kórházban.

A bürokrácia okozta a tragédiát?

Betegszabadságon van a háziorvos, aki azt állította, minden rendben van a gyöngyösi családdal

Nagy kínai gyógyászati központot álmodnak Budapestre

Egy budapesti hagyományos kínai gyógyászati, oktató- és kutatóközpont létrehozásáról is szó van abban a szándéknyilatkozatban, amelyet Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára és Vang Kuo-csiang kínai egészségügyi és családtervezési miniszterhelyettes írt alá csütörtökön Budapesten.

Észrevette? Megjelentek a milliós nyugdíjak

Látszanak már a nyugdíjjárulék-plafon eltörlésének első hatásai, vannak már „nagynyugdíjasaink” is, akiknek havi járadéka meghaladja az egymillió forintot. Jelenleg kereken félszázan kapnak ötszázezernél többet és ketten másfél milliót öregségi ellátásként.

175 ezer aláírás az Orbán–Habony-rezsim ellen

Az elmúlt hat év legsikeresebb népszavazási kezdeményezéseként értékelte Kész Zoltán független országgyűlési képviselő az általa indított Lopásgátló népszavazást. Az állami cégvezetők bérplafonjának eltörlésével kapcsolatos kérdésére az elmúlt napokig már 175 ezer támogató aláírás jött össze.

Orbán válságértekezletet hívott össze

Komolyabb a baj a magyar gazdaságban annál, mint ahogyan eddig a kormány próbálta beállítani. Aligha lehet másként értelmezni, hogy – a Figyelő értesülése szerint – Orbán Viktor miniszterelnök amolyan válságértekezletet hívott össze, miután az első negyedéves pocsék gazdasági adat a kabinetet is meglepte.

Mészáros Lőrincé lehet a nemzeti szállodalánc?

Mészáros Lőrinc érdekeltségébe kerülhet Leisztinger Tamás, baloldalhoz köthető milliárdos szállodalánca, a Hunguest Hotels csoport – legalábbis erről ír a 168 óra és a Figyelő. A 168 óra emellett azt is tudni véli, hogy a 19 szálloda alkothatja majd a nemzeti szállodaláncot. A fejlesztési minisztérium ugyanakkor cáfolta, hogy terveznék ennek létrehozását. A két érintettet, Leisztinger Tamást és Mészáros Lőrincet nem érte el az ATV Híradója. További részletek a videóban.

Eredményes évet zárt a takarékszövetkezeti szektor

Üzletileg sikeres volt a takarékszövetkezeti szektor számára a tavalyi év; a szövetkezeti hitelintézeti integráció történetében első, az összes szövetkezeti hitelintézet üzleti adatait tartalmazó beszámoló szerint az integráció konszolidált adózás előtti eredménye 3,3 milliárd forintot tett ki, az aktívabb üzleti tevékenység és a szigorú költséggazdálkodás eredményeképpen - közölte a Takarékbank csütörtökön.

Elismerték: Csányi gondolkodott a Tesco megvásárlásán

Szemet vetett az OTP elnök-vezérigazgatója az időközben Tesco Europe néven egységessé gyúrt regionális Tescóra - írta meg a Figyelő. Szerintük Csányi Sándor nemrégiben meg akarta venni a magyar, a lengyel, a szlovák és a cseh hálózatot, aminek összesített ára „szerencsés esetben" 1000 milliárd forint lett volna, ám a Figyelő szerint Orbán Viktor miniszterelnök nemet mondott az üzletre, mivel nem akart a lengyelekkel politikai feszültséget.

Simon Peresszel tárgyalt Demján Sándor

Simon Peresz volt kormány- és államfővel tárgyalt izraeli látogatásán Demján Sándor, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének ügyvezető elnöke – tájékoztatta a Népszabadságot a VOSZ. 

Dühös Quaestor-károsultak tüntettek a Fővárosi Törvényszéknél – felvétel

Kisebb tömeg gyűlt össze a Fővárosi Törvényszék épülete előtt, ahol ma tartották volna az első MNB-elleni Quaestor pert. Tegnap azonban a bíró permegszüntetési határozatot hozott, így a várva várt bírósági tárgyalás elmaradt.

Nyár közepén országszerte leállhat a szemétszállítás

Budapest kivételével már nyár közepén országszerte leállhat a szemétszállítás - írja önkormányzati vezetőkre és a közszolgáltatást végző cégekre hivatkozva pénteki számában a Magyar Nemzet

Katolikus templomba menekülnek a migránsok a kiutasítás elől

Már legalább 400 migráns talált menedékre a bajorországi Tutzing egyik katolikus templomában. Az őket elszállásoló templom papja tisztában van azzal, hogy nem szólhat bele a kitelepítés szabályaiba, de egyelőre még senki sem jött a nála megbúvó több száz menekültért.

Svédországot felmentették a menekültek befogadása alól

Egyéves felmentést kapott Svédország az EU sürgősségi menekültáttelepítési mechanizmusának teljesítése alól, mivel az uniós tagországok közül lakosságszámához képest a skandináv ország fogadta be a legtöbb menekültet.

Belgium, Franciaország forrong

Brüsszelben 80 ezer dolgozó sztrájkolt és tüntetett a megszorítások és a munkatörvénykönyv módosítása (munkaórák számának emelése, munkabércsökkenés) ellen. A vasútnál a  CGT május 31-re szólít újabb sztrákjra várható, emígyen csatlakozva az Unsa és a CFDT szakszervezetek munkabeszüntetéséhez. A  SUD már május 17 óta sztrájkol. A vasutasok napirenden levő  munkarend-módosításához akarnak nyomatékot adni. A helyzet még nem annyira «súlyos», mint Franciaországban, ahol az üzemanyagtárolókat is blokkolják, de gyakorlatilag minden szektort elért: a börtönőrök sztrájkolnak, a Belgocontrol, az igazságszolgáltatás, az adminisztráció tiltakozóakciói megindultak.

Franciaországban pedig folytatódnak a Macron-törvény (munkatörvénykönyv-módosításai) elleni tiltakozások és a sztrájkhullám annak ellenére, hogy a rendőrség kegyetlenül odacsap. A CGT-RATP jún. 2-től határozatlan idejű sztrájkba lép. Plusz a polgári repülés összes szakszervezete sztrájkba hív jún. 3-5 között.

Maszkos fiatalokkal csaptak össze a rendőrök Párizsban

Tüntetéseket szerveztek mára a nagyobb francia városokban, hogy a kormány munkaügyi reformja ellen tiltakozzanak. A vitatott intézkedéseket parlamenti jóváhagyás nélkül léptették hatályba. Az egyik legnagyobb francia szakszervezeti szövetség egy ideje sztrájkokkal próbál nyomást gyakorolni a kabinetre, hogy vonja vissza az intézkedéseket. Összecsapások törtek ki csütörtökön maszkos fiatalok és a rendőrök között a munkajogi reform elleni tiltakozó felvonuláson Párizsban. Két hónapon belül nyolcadik alkalommal hívták tüntetni a szakszervezetek a munkavállalókat az új munkajogi törvénytervezet ellen, amelyet Francois Hollande államfő ötéves mandátuma legfőbb reformjának tekin

A szakszervezetek miatt nem jelenhettek meg a francia napilapok

Mert nem hozták le szó szerint a legnagyobb francia szakszervezet elnökének felhívását a munkajogi reform visszavonásáról. A főszerkesztők háborognak, de tehetetlenek. Megakadályozta az országos napilapok megjelenését csütörtökön a munkajogi reform visszavonását követelő legnagyobb francia szakszervezet, a CGT, amiért a lapok nem voltak hajlandóak közzétenni Philippe Martineznek, a tömörülés elnökének felhívását.

A portugál rohamrendőrség tisztította meg az utat a sztrájktörőknek

A portugál rohamrendőrség feltartóztatta a lisszaboni dokkmunkásokat tegnap, miközben a kikötői irányítók sztrájktörőket telepítettek, hogy elmozdítsák a bérek és a munkahelyi jogok miatti sztrájk során hetekkel ezelőtt kikötött konténereket. A sztrájkolók a dokk kapui mögött gyűltek össze kiabálva a sztrájktörőkre, akik teherautókra rakták a konténereket. A dokkmunkások és a kikötői hajóvállalatok nem tudtak kitörni a holtpontról a múlt pénteki tárgyalások során, miután hét cég is azzal fenyegetett, hogy elbocsátja a munkásokat, hogy kompenzálják a kiesett bevételeket.

A cégek azt állítják, hogy kb. 10 millió eurót vesztettek a sztrájk miatt.

A dokkmunkás szakszervezet nagyobb munkabiztonságot és háromévenként automatikus előléptetés követel, valamint magasabb béreket.A dokkmunkások további akciókra figyelmeztettek június 2-a és 6-a között, amely legalább 7000 fős személyforgalmat érint Lisszabonban és további ezreket más kikötőkben, beleértve Funchal-t és Portimao-t. Immár a sztrájk 32 napjába léptek.forrás: Morning Star

Diktatórikus módszerekkel zaklatják a magyar újságírókat

http://nol.hu/belfold/diktatorikus-modszerekkel-zaklatjak-a-magyar-ujsagirokat-1617051

Magyarország továbbra is demokrácia, de a demokráciákra nagyon oda kell figyelni. Rendkívül fontosak a fékek és ellensúlyok, a független bíróság, a szabad sajtó, és a szabad választások. Ezekre mind vigyázni kell - mondta budapesti előadásán Sarah Sewall, az amerikai külügyminisztérium demokráciáért és emberi jogokért felelős államtitkára.

Lemondott Kende János

Lemondott Kende János, a Színház- és Filmművészeti Egyetem professzora a Nemzeti Kulturális Alap filmművészeti kollégiumi tagságáról.

„Ha Sorosnak kell a pénz, mindenki visszafizeti”

Lázár János a Kormányinfón elmondta, hogy magát Orbán Viktort kérdezte meg arról az erkölcsi dilemmáról, mennyire jogos a Fidesz részéről Soros Györgyöt úgy támadni, hogy közben a kormánytisztviselők jelentős része az ő pénzén tanult külföldön.

Robbantott Gyurcsány: Ceausescuhoz hasonlította Orbánt

Kijött Gyurcsány Ferenc napok óta ígért "robbantása", amelyet a híres őszödi beszéd 10. évfordulójára tartogatott. Az egykori miniszterelnök ebben azt állítja, elárulták az MSZP-s vezetők.

Harcba fordult az őszödi évforduló

Gyurcsány Ferenc árulóknak nevezte az MSZP-seket az őszödi beszéd tízéves évfordulójára készített videójában. A szocialisták szerint viszont a volt miniszterelnök már a múlt, nincs többé keresnivalója a porondon. A baloldali ütésváltásba az Együtt is beszállt. A jobboldalon hátradőltek és élvezték a műsort, de nem szó nélkül.

Tíz év böszmeség

Tíz éve van velünk. És még jó ideig marad is. Elkúrtuk, meg a böszmeség. Kultikus szavak. Rövidebbek, mint az a legújabb aranyköpés, hogy elveszítette közpénz jellegét. De hosszabbak, mint a geci.

Orbán őszödi beszéde

Néhány évvel ezelőtt jobb társaságban kiröhögték, aki azt mondta, hogy visszahozom nektek Horthyt. Államosítok mindent, látástól vakolásig, és csak kevesek kiváltsága lesz a tájékozódás.

Hogy a papok befészkelik magukat az iskolákba, a családokba, a hálószobákba.

Kinek a pap, kinek a paplan.

Orbán csicskásai nem viccelnek

Az történt, hogy a "nem teljesen józan" férfit igazoltatták, amikor az "passzív ellenállást" tanúsított, megbilincselték, ő pedig olyanokat szólt be a rendőröknek, hogy "Orbán csicskásai vagytok", meg hogy "Egyesével gyertek! De nagyra vagytok a ruhátokkal." A két rendőr nagyon a szívére vette a nyilván nem kicsit felindult (és kábult) férfi vagdalkozásait. A bíróság most kimondta: a férfi két rendbeli becsületsértés vétségében bűnös, ezért 50-szer 1500 forint pénzbüntetésre ítélte. Senki nem fellebbezett. Az ítélet jogerős.

Vasárnap ágyúznak a Hősök terén

A hősök napja alkalmából ünnepséget rendeznek vasárnap Budapesten, a Hősök terén. Emiatt a környéken forgalomkorlátozásokra kell számítani. ( Ezt „a Napot” eddig május harmadik vasárnapján tartották hazánkban - mi is akkor köszöntöttük!? Szerk.)

Leszbikus flashmob az ELTE-n: Az egyetemet nem zavarja az akció

Rendőrt hívtak egy felszolgálóra, mert állítólag rászólt egy leszbikus párra, hogy ne csókolózzanak az egyetemi vendéglátóhely területén. A leszbikusok akciót hirdettek, az ELTE szűkszavú.

Tóta W.: Maflázia

Amerikán és Európán végigsöpör az ostobaság kultusza, pedig Keleten látszik, hogyan kormányoznak az egyszerű mondatok varázslói. "...Óriásikat mennek ezek a figurák. Például Donald Trump is haláli egy alak, Benny Hilltől Eric Cartmanig a legnagyobb komikusok szintjét hozza, már abból a vonalból, amikor az a vicc, hogy mekkora suttyó paraszt van a képernyőn. De Európában is jönnek föl a kéreg alól a figurák, akik szerint elég dánabbnak, franciábbnak vagy csehebbnek lenni, kilépni Európából egyenest a viktoriánus Brit Birodalomba, és attól minden megoldódik.Csakhogy a közönség egy ijesztően nagy része ezen nem röhög, hanem szó szerint veszi, és helyesli. Ők nem elnézik a bunkóságokat és az uszítást, hanem azonosulnak vele.(A teljes cikk a nyomtatott HVG-ben olvasható.)

Üdvözöljük! (bővebb tartalomért regisztráció után lépjen be)


Amennyiben regisztrálni szeretne kattintson a linkre: Regisztráció


Köszöntjük Marcell nevű olvasóinkat!

Szavazás (csak regisztrált felhasználók!)

Egyetért-e a szociális ágazatban dolgozók béremelésének elodázhatatlan szükségességével? (Csak regisztrált tagi felület!)
igen
97%
nem
3%
nem tudom
0%
Összes szavazat: 62

Találj meg minket a Facebook-on

Hirdetés