Magyar

Események

 

MAGYARORSZÁG FELFEDEZÉSE – SZOCIÁLIS VALÓSÁG 2016
Időpont: 2016. október 22. (szombat) Helyszín: OKISZ Irodaház (Budapest, XIV. kerület, Thököly 58.)

Az eseményről készült összefoglaló elérhető itt.

gondoskodás társadalmi értékéről tartott előadást Szűcs Viktória, a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (BDDSZ, a SZEF tagszervezete) elnöke. Szűcs Viktória emelkedett, tényleg áttekintő képet alkotott a gondoskodás társadalmi formáiról, de az abban dolgozók körülményeiről és jövedelmi helyzetéről is. Adatai részleteiben is igazolták az állítást; a szociális ágazat nemzetgazdasági részesedése folyamatosan csökken, s folyamat már a társadalom életminőségének romlására vezet. Nőnek a munkaterhek, nő az itt dolgozók átlagéletkora és folyamatosan csökken az átlagbérük – már a munkavállalók fősodrához képest. Pedig a többség szociális jóléte fontosabb a mindig csak átlagban emelkedő életszínvonalnál, hiszen a társadalom versenyképessége is inkább az előzőtől függ – zárta előadását Szűcs Viktória. (Prezentáció – .ppt)

A teljes előadás megtekinthető itt.

 

 

A BDDSZ Alapszervezeti Titkárok Tanácsa tagszervező továbbképzése szeptember 15-én folytatódott, ismételten Eddy Stam érkezett hozzánk az EPSU felajánlásából.
Tapasztalait átadva rávilágított, hogy összefogással képesek vagyunk leküzdeni az előttünk álló akadályokat. Nagy hangsúlyt fektetett a fiatalok helyzetére és a toborzás, megújulás jelentőségére is.
 
 

A BDDSZ Alapszervezeti Titkárok Tanácsa rendhagyó értekezletével egybekötött tagszervező továbbképzése április 7.-én került megrendezésre. A tagszervezésről szóló gyakorlatorientált képzést Eddie Stam tartotta - az EPSU felajánlásából -aki egy holland szakszervezetnél, projekt menedzserként dolgozik és nagy tapasztalattal rendelkezik a tagszervezés terén. Példákkal alátamászatott gyakorlati képzése jól szemléltette a szakszervezet jelentőségét és az összefogás erejére hívta fel a figyelmet. 

Galéria itt.

Oldalak


Megosztás:


Üdvözöljük! (bővebb tartalomért regisztráció után lépjen be)


Amennyiben regisztrálni szeretne kattintson a linkre: Regisztráció


Köszöntjük Márk nevű olvasóinkat!

Szavazás (csak regisztrált felhasználók!)

Egyetért-e a szociális ágazatban dolgozók béremelésének elodázhatatlan szükségességével? (Csak regisztrált tagi felület!)
igen
98%
nem
2%
nem tudom
0%
Összes szavazat: 60

Találj meg minket a Facebook-on

Régi BDDSZ honlap

Hirdetés